29 / 03 / 2024

Obama için Belekte'ki oteller Kasım'da rezervasyon almıyor!

Obama için Belekte'ki oteller Kasım'da rezervasyon almıyor!

Obama’dan Merkel’e liderleri bir araya getirecek G-20 Zirvesi’nin düzenleneceği Belek’te çalışmalar sürüyor. Antalya Valisi, zirve için otellerin Kasım’da rezervasyon almayacağını söyledi.



Antalya’da Kasım ayında yapılacak G-20 Liderler Zirvesi’ne dünya liderlerinin yanı sıra yaklaşık 13 bin kişinin katılması  bekleniyor. Türkiye’nin dönem başkanlığında 15-16 Kasım’da düzenlenecek zirve kapsamında dünya liderleri Antalya’nın Belek bölgesinde ağırlanacak. Antalya Valisi Muammer Türker, zirve için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, “Dışişleri Bakanlığı, zirvenin yapılacağı otellerin o tarihler için rezerve edilmemesini istedi, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriliyor” dedi.

 

17 otele yerleşecekler 

Antalya zirvede, Türkiye, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderlerini ağırlayacak. Yaklaşık 60 bin yatak kapasitesi bulunan Belek’te, 37’si konaklama ve 10’u golf olmak üzere 47 tesis faaliyet gösteriyor. Kongre turizmiyle de dikkat çeken Belek’te 204 kongre ve toplantı salonu bulunuyor. G-20 için gelen liderlerin ve ekipleri ise 17 otele yerleşecek.

 

Antalya Valisi Muammer Türker, G-20 için devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

 

Çalışmalar sürüyor

 Zirvenin yapılacağı otellerde çalışmaların sürdüğünü belirten Türker, şöyle konuştu: “Zirveye tahmini katılımın 12-13 bin olması bekleniyor. Amerikan heyeti bu tür toplantılara yaklaşık 1.000 kişi ile gelir, basın mensuplarının 1.500 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu doğrultuda da oteller hazırlanıyor. Güvenlik açısından bir bölgenin kapatılması gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı, zirvenin yapılacağı otellerin o tarihler için rezerve edilmemesini istedi, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriliyor.” 

 

Türker, zirvenin kentin tanınırlığını daha da artıracağını vurguladı. 

 

Zirve 17 otele yayılacak

- Kempinski Hotel The Dome

- Rıu Kaya Palazzo

- Regnum Carya

- Bellis De Luxe

- Calista Luxury Resont

- Cornelia Diamond

- Ela Quality Resort

- Susesi Luxury

- Paloma Grida

-  Spice

-  Maxx Royal Belek

- Güral Premier

- Royal Adam&Eve

- Rixos Premium

- Gloria Serenity

- Sueno Otel

- Robinson Club 

- Nobilis


Vatan 


Geri Dön