25 / 04 / 2024

Haliçport için 27 Kasım'da toplantı yapılacak!

Haliçport için 27 Kasım'da toplantı yapılacak!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için 27 Kasım 2015 tarihinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantı yapılacak.




İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi kamuoyunda bilinen adıyla Haliçport için 27 Kasım 2015 tarihinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantı yapılacak.


Haliçport projesi 1.3 milyar dolar teklifle ihaleyi alan Sembol Uluslararası Yatırım, Ekopark Turizm ve Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu tarafından yapılacak. 


Haliçport projesi için kurulan Haliç Altın Boynuz Marina Turizm Gayrimenkul İnş. Yat. Tic. A.Ş.'nin sahibi Rixos Otellerinin patronu Fettah Tamince. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Tamince arasında Haliçport projesi için sözleşme 25 Eylül 2013 tarihinde imzalandı.



Haliçport projesinin toplantısı 30 Kasım'a alındı!

Haliçport için 27 Kasım da toplantı yapılacak!



Yat limanı, oteller, şehir hattı iskelesi


Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan Haliçport projesinin inşaatı 4 yıl, işletme süresi 45 yıl olacak. Projede 70 yat kapasiteli 2 yat limanı,  1 adet şehir hatları iskelesi, 2 adet gemi yanaşma-yolcu transfer iskelesi ve üç adet lüks otel yapılacak. 298 bin metrekare alana sahip olan Haliçport projesi 850 milyon TL'ye mal olacak.





Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön