16 / 04 / 2024

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Projeye 4 bin 159 metrekare alan daha ilave edilecek. Projeye ilişkin planlara 21 Mart’a kadar itiraz edilebilecek.

Haliçport için 27 Kasım'da toplantı yapılacak!

İstanbul Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Haliçport projesi için 27 Kasım 2015 tarihinde halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla toplantı yapılacak.

Haliç Tersanesi Haliçport projesi imar planı bakanlık gündeminde!

Beyoğlu Belediyesi sınırlarında kalan tarihi Haliç Tersanesi kapsamında 298 bin 353 metrekare alana yapılacak olan Haliçport projesinin imar planı İstanbul 4 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu gündeminde...

Haliçport projesine itiraz!

Deniz-Der Başkanı Demirdöven:"Dünya mirası listesine aday olacak nitelikleri taşıyan Haliç'teki tersanelerimizin yok edilmesinin ilk adımını oluşturacak Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'ne itiraz ediyoruz" dedi.

Fettah Tamince: Haliç yat limanı projesine çok sayıda ortaklık talebi var!

İhalesini aldığı Haliç Yat Limanı Projesi için 1,5 milyar TL'lik yatırıma hazırlanan Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, projeye çok sayıda ortaklık talebi olduğunu söyledi.

Haliç için 1 milyar lira ek kaynak gerekecek!

Rixos oteller grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Haliç'te ihalesini kazandıkları Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'nde altı ay sonra 1 milyar TL'nin üzerinde bir kredi paketi için finansman arayışına çıkabileceklerini söyledi...

Mimarlar Odası Haliçport'a dava açacak!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Biıyükkent Şubesi, dün 1 milyar 346 milyon dolarla Fine Otel konsorsiyumunun kazandığı ihale kamu ve toplum yararına aykırı olduğu olduğu için dava açıyor...

Haliç yat limanı nereye yapılacak?

Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu tarafından 1 milyar 346 milyon dolarlık yatırım ile Haliç yat limanı nereye yapılacak? İşte yanıtı ve detayları...

Yat Limanı ve Kompleksi projesiyle Haliç milyonlarca turist ağırlayacak!

Binalı Yıldırım, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesiyle Haliç kıyılarının milyonlarca turisti ağırlayacağını ifade etti...

Antalya Boğaçayı Yat Limanı için bilgilendirme toplantısı!

Antalya'nın prestij projelerinden olan Boğaçayı Projesi’nin en önemli etaplarından biri olan “Boğaçayı Yat Limanı Projesi için ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı” yapıldı.

Büyükçekmece Yat Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükçekmece, Üstgeçit Durağı mevkiinde yer alan Büyükçekmece Yat Limanı'nın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ataköy Mega Yat Limanı'nın ruhsatı iptal edildi!

Ataköy’de deniz doldurularak üzerine yat limanı restoran kafetarya konaklama alanı gibi tesislerin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen inşaat ruhsatları mahkemece iptal edildi.

Çeşme Şifne Yat Limanı imar planı askıda!

İzmir Çeşme İlçesi, “Şifne Yat Limanı” na ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Araplar Enez'e Yat Limanı kuracak!

Araplar, Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kuracak. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, limanın ciddi yatırımları da peşinde getireceğini vurguladı.

Ataköy Mega Yat Limanı projesine bilirkişi raporu!

1 milyar 460 milyon TL’ye mal olan Mega Yat Limanı projesinin açılışı 2 Mayıs'ta yapıldı. Projede 481 oda kapasiteli otel, 2 ayrı blok olmak üzere 99 ve 82 daireli apartlar ve 400 mağaza yer alacak.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın yapılaşmasına itiraz!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açıldı. Kadıköy Belediyesi, plana itiraz etti. Projede 'yüzen iskele' kısmına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılıyor!

Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı, 2 Mayıs tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapılacak.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılacak!

62 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın açılışı ile denizcilik sektörünün en büyük buluşması CNR Avrasya Boat Show eş zamanlı olarak 2 Mayıs tarihinde kapılarını açıyor.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı'na 62 milyon dolarlık yatırım!

Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Demirtaş: "Ataköy Marina Mega Yat Limanına, DATİ Yatırım Holding tarafından yaklaşık 62 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi" dedi.

Bursa Güzelyalı’ya yat limanı yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Güzelyalı’ya Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı yapacak. Revizyon kapsamında yapılması planlanan 4 iskelenin uzunluğu toplamda 190 metre olacak.

Ahmet Arslan'dan Lapseki Yat Limanı projesine destek!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Lapseki'ye yapılacak yat limanı projesine destek vereceğini açıkladı. Arslan yat limanının en kısa sürede çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Haliçport Projesi'ne 4 bin 159 metrekare alan ilavesi!

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. Projeye 4 bin 159 metrekare alan daha ilave edilecek. Projeye ilişkin planlara 21 Mart’a kadar itiraz edilebilecek.

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi Haberi

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi

İşadamı Fettah Tamince’nin ihalesini aldığı, kamuoyunda Haliçport olarak bilinen “Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi”, imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.  Haliç’in 14 bin 89.23 metrekare olan dolgu alanına, 4 bin 159 metrekare daha ilave edilecek. Haliç kıyısına yat limanı, platform, iskele ve rıhtım yapılacak. Projeye ilişkin Planlara 21 Mart’a kadar itiraz edilebilecek.


Geçmişi Fatih Sultan Mehmet’e dayanan tersaneler, 2013 yılının Temmuz ayında Haliç Yat Limanı ve Kompleksi için ihaleye çıkarıldı. İhaleyi 1 milyar 346 milyon dolarla Fettah Tamince’ye ait Rixos otelleriyle bilinen Sembol Uluslararası Yatırım ile Ekopark Turizm- Fine Otel’den oluşan konsorsiyum kazandı. İhalede sunulan projenin 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştirileceği belirtildi. 559 yıllık Haliç Tersaneleri,...