23 / 04 / 2024

Soma'ya Alman ortaklı çimento fabrikası!

Soma'ya Alman ortaklı çimento fabrikası!

AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret eden Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Soma'ya yapılması düşünülen çimento fabrikasının en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı.




Manisa'nın Soma ilçesi Avdan Mahallesi'ne Türk-Alman ortaklığı ile çimento fabrikası yapılacak. AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret eden Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Soma'ya yapılması düşünülen çimento fabrikasının en kısa sürede hayata geçirileceğini açıkladı. Yatırım için kendilerine daha önceden teklif geldiğini hatırlatan Bakan Duin, "Teklifleri değerlendirdik ve Türk Alman işadamlarının ortaklaşa yapacağı bir çimento fabrikası üzerinde karar kıldık. Türk iş adamlarından Yalçın Sünnetçioğlu ve Alman işadamlarından Rolf Alfons Königs'in ortaklığındaki şirket 200 milyon euro'ya mal olacak" dedi.

Başkan Hasan Ergene, uzun zamandır hayalini kurduğu ve yapılmasını çok istediği çimento fabrikasının Soma'ya çok yakışacağını belirterek, "Fabrikanın yeri hazır. Soma'dan Çandarlı Limanı'na gidecek olan demiryolu sayesinde nakliye sorunu yaşanmayacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön