25 / 04 / 2024

Son 1 yılda İstanbul'da 15 bin konutun temeli atıldı!

Son 1 yılda İstanbul'da 15 bin konutun temeli atıldı!

Güngören'de bir otelde gerçekleştirilen Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sadece son 1 yılda İstanbul'umuzda 15 bin konutun temellerini attık" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Güngören'de bir otelde gerçekleştirilen Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum gerçekleştirdiği konuşmada, Tozkoparan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, yeni Tozkoparan ve Güngören için bir arada olduklarını belirtti.

Son 1 yılda İstanbul da 15 bin konutun temeli atıldı!

"Son 1 yılda İstanbul'umuzda 15 bin konutun temellerini attık"

Bakan Kurum, İstanbul'da kendi kendine çöken binalarla da karşı karşıya kalındığını, geçen yıl Kartal ve Kağıthane'de, bu yıl da Bahçelievler ve Güngören'deki binalarda çökme yaşandığını söyledi.

İstanbul'da buna dair haberlerle sık sık karşılaştıklarını belirten Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu:

"Bugün 81 ilimiz içinde en riskli şehrimiz İstanbul. Bu anlamda İstanbul'umuzu mahalle mahalle, sokak sokak depreme hazır hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye'de 1,5 milyon, İstanbul'da 300 bin konutu dönüştürüyoruz. Bugün İstanbul'un hangi mahallesine giderseniz gidin, Bakanlığımızın kentsel dönüşüm çalışmalarını mutlaka görürsünüz. İstanbul'da 64 riskli alanda 36 bin binada 117 bin bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm projemizi yürütüyoruz. İstanbul'da yeni yerleşim alanı olarak kullanılacak 39 rezerv alanımızda çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Gaziosmanpaşa, Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Kağıthane, Ataşehir, Maltepe, Bağcılar, Güngören, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beyoğlu Sütlüce, Okmeydanı Hacıhüsrev, Esenler ve Fikirtepe'de yeni konutlar ve iş yerleri yapıyoruz. Sadece son 1 yılda İstanbul'umuzda 15 bin konutun temellerini attık. 10 binlerce konutumuzun projelerini hazırladık, vatandaşlarımıza tanıttık. Yine İstanbul'da 50 bin ve 100 bin sosyal konut kampanyasıyla 21 bin 562 sosyal konut üretiyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz."

25 milyar liralık dev dönüşüm başlıyor!


Geri Dön