26 / 04 / 2024

Antalya'da son 1 yılda 15 bina yıkıldı!

Antalya'da son 1 yılda 15 bina yıkıldı!

Antalya'da madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılar yıkılıyor. Son 1 yılda 15 bina yıkıldı, 12 bina kullanılmaması için tuğla ile örüldü, 10 binanın yıkılması amacıyla ise belediyeye haber verildi.



Antalya'da madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılar için mücadele hızla devam ediyor. Sabah Akdeniz'den Erdoğan Öztürk'ün haberine göre; Toplum Destekli Polis ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sonucu madde bağımlılarının kullandığı binalar tek tek belirleniyor. Ekipler, bölgede tespit edilen binalarda, ilk olarak madde bağımlılarının kullanmasına engel olmak için zemin ve kapı girişlerini tuğla ile örüyor.

TUĞLALI ÖNLEM

Binalara madde bağımlılarının girişinin önüne geçiliyor. Daha sonra gerekli işlemler sonrasında binanın yıkılması için yasal işlemlerin ardından durumu bağlı olduğu belediyeye haber veriliyor. Polis tespit ettiği binaların belediyeler tarafından yıkılıyor. Ekipler ayrıca bu çalışmaları yaparken mahalle muhtarları ile de koordineli çalışıyor.

10 BİNADA YIKIM HAZIRLIĞI

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhtarların tespit ettiği en küçük şikayetleri dikkatle inceleyip sonuca varılıyor. Son 1 yılda Antalya'da 15 metruk yapının yıkımı gerçekleşti. 12 binanın kullanılmaması için ise etrafı tuğla ile çevrildi. Ekipler ayrıca kullanılmayan 10 binanın da yıkılması için ilgili belediyelere başvurul yapıldığı açıklandı.


Geri Dön