24 / 04 / 2024

Antalya metruk yapı yıkımı

Antalya metruk yapı yıkımı

Antalya'da madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılar yıkılıyor. Son 1 yılda 15 bina yıkıldı, 12 bina kullanılmaması için tuğla ile örüldü, 10 binanın yıkılması amacıyla ise belediyeye haber verildi.

Antalya'da akaryakıt istasyonu yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya İli Aksu Belediye Başkanlığı, Antalya'da yapım karşılığı kiralama işi ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Antalya Terra Modern yüzde 70 peşin 6 ay vade avantajıyla satışa çıktı! Yeni proje!

Terra Modern projesi, Pınarlar Grup imzasıyla Antalya'da yapılaşmanın yeni başladığı, Çankaya İlçesi, Kütükçü bölgesinde inşa ediliyor. Antalya Terra Modern projesi yüzde 70 peşin 6 ay vade avantajıyla satışa çıktı. İşte detaylar...

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

Antalya'da 196.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Antalya'da yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor.

Van İpekyolu'nda metruk yapılara geçit yok!

Van'a bağlı İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da metruk binalar yıkılıyor!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden 44 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Van Gürpınar'da metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Van'ın Gürpınar ilçesine bulunan metruk binaların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Mersin Akdeniz'de metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaların yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi 78 metruk binayı yıktı!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi, mahallelerde tehlike yaratan metruk yapıların yıkımına devam ediyor. Belediye 2020 yılında 78 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Kayseri Melikgazi'de 1 yılda 280 metruk yapı yıkıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından 1 yılda ilçe genelinde 280 metruk yapının ve gecekondunun yıkımı gerçekleşti.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Antalya metruk yapı yıkımı Haberi

Antalya metruk yapı yıkımı

Antalya'da madde bağımlılarının kullandığı metruk yapılar için mücadele hızla devam ediyor. Sabah Akdeniz'den Erdoğan Öztürk'ün haberine göre; Toplum Destekli Polis ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sonucu madde bağımlılarının kullandığı binalar tek tek belirleniyor. Ekipler, bölgede tespit edilen binalarda, ilk olarak madde bağımlılarının kullanmasına engel olmak için zemin ve kapı girişlerini tuğla ile örüyor.

TUĞLALI ÖNLEM

Binalara madde bağımlılarının girişinin önüne geçiliyor. Daha sonra gerekli işlemler sonrasında binanın yıkılması için yasal işlemlerin ardından durumu bağlı olduğu belediyeye haber veriliyor. Polis tespit ettiği binaların belediyeler tarafından yıkılıyor. Ekipler ayrıca bu çalışmaları yaparken mahalle muhtarları ile de koordineli çalışıyor.

10 BİNADA YIKIM HAZIRLIĞI

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince muhtarların tespit ettiği en küçük şikayetleri dikkatle inceleyip sonuca varılıyor. Son 1 yılda Antalya'da 15...