19 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.



Ankara'ya bağlı Altındağ'da metruk yapılar teker teker ortadan kaldırıyor. Altındağ Belediyesi'nde yer alan habere göre; mahallelerin güvenliğini ve halk sağlığını tehdit eden metruk gecekondular bir bir yıkılıyor. Ankara'nın en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının gerçekleştiği Altındağ'da, dönüşümün önündeki engeller de bir bir kalkıyor. Bu kapsamda Atıfbey Mahallesinde onlarca metruk yapının yıkımı gerçekleştiriliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ŞART 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının önünde engel oluşturan, ayrıca halk sağlığını ve güvenliğini riske atan yapılara asla izin veremeyeceklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, "Bu yapıların bazıları yol ya da park alanlarında kalıyor, yapılaşmanın önünde engel teşkil ediyor. Kentsel dönüşüm için yıkılmaları şart... Bazıları ise boş oldukları için mahalle sakinlerini tedirgin ediyor ve halk sağlığını tehdit ediyor. Bu nedenle metruk yapılara göz yummamız mümkün değil... Hepsini tek tek yıkıyoruz. Çalışmalarımız bu aralar yoğun olarak Atıfbey Mahallesi'nde gerçekleşiyor" dedi.

Ankara Altındağ da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Yasal süreçleri tamamlanan terk edilmiş gecekonduları yıkmaya devam edeceklerini de belirten Başkan Balcı, metruk yapıların modern Altındağ'ın önünde engel olmasına müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi.

"MODERN BİR ALTINDAĞ İNŞA EDECEĞİZ" 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen  Başkan Balcı, "Altındağ'da çarpık kentleşmenin önüne geçmek için halkımızla el ele vererek hastanesi, okulu, spor merkezleri, sosyal alanları ve parkları olan mahalleler inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Altındağ'daki tüm mahalleleri yasalar çerçevesinde metruk yapılardan arındıracağız. İnşallah modern bir Altındağ'ı hep birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!


Geri Dön