29 / 03 / 2024

Son 10 yıla tanıklık eden binalar sergileniyor!

Son 10 yıla tanıklık eden binalar sergileniyor!

Nurus’un 90’ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Güncel Türkiye Mimarlığı Fotoğraf Sergisi’, Ankara’da açıldı. 



Çağdaş Türk mimarisinin son 10 yılına ait fotoğraflar ortaya çıktı. Nurus’un 90’ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Güncel Türkiye Mimarlığı Fotoğraf Sergisi’, Ankara’da açıldı. 

 

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin ödüllü genel merkez binasında açılan sergide, sanatçı Cemal Emden’in çektiği ve Türkiye mimarisinin farklı özelliklerini yansıtan 35 binanın fotoğrafı bulunuyor.

 

Nurus Baş Tasarımcısı Renan Gökyay, son 10 yıl içinde tamamlanan binaların fotoğraflarından oluşan sergi ve kitabın, yakın yüzyılın mimarisini belgelediğini söyleyerek “Türk inşaat sektörünün başarılarına paralel olarak, Türk mimarisi de gelişiyor,  dönüşüyor. Sergimiz bu dönüşümü en güzel şekilde yansıtıyor. 10 yıl önce Turkish Design adıyla Türk endüstriyel tasarım tarihini arşiv niteliğinde derleyerek gelecek kuşaklara armağan etmiştik. Bilgi ve birikimin nesilden nesile aktarımının kıymetini çok iyi bilen bir marka olarak, bu çalışmanın da, çağdaş mimarlar, mimarlık ve tasarım öğrencileri ve genç nesillerin önemli referans kaynaklarından biri olacağını düşünüyoruz. Sergimizi yakın zamanda Almanya’da da, fotoğraf ve mimari tutkunlarının ziyaretine açmayı amaçlıyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

 

ENTELEKTÜEL BİNALAR!
Sanatçı Cemal Emde serginin 6 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayarak; “Binaların her biri, var olan mimari yapıların dışına çıkmayı başarabilmiş, dünyadaki başarılı örnekler arasında yer alan, entelektüel içeriğe sahip özgün yapılar. Nasıl bir coğrafyada, nasıl bir kentin içinde yer aldıklarını, iç mekânlarının ne tür özellikleri olduğunu fotoğraf karelerine aktarmak için gayret gösterdik. Ortaya çarpıcı bir tablo çıktı” dedi.

 

SON 10 YILA TANIKLIK EDEN BİNALAR
Sergideki son 10 yılın tarihine tanıklık eden binaların seçimine, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Deniz Güner, İstanbul Teknik Üniversitesi Doç. Dr. Funda Uz, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Tayfun Gürkaş ve Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Burak Altınışık’ın da aralarında olduğu bağımsız bir danışma kurulu karar verdi.
 


Geri Dön