20 / 04 / 2024

Son Dakika! EYT'de ilk kez ortaya çıkan 2 kritik detay!

Son Dakika! EYT'de ilk kez ortaya çıkan 2 kritik detay!

Son dakika: EYT’de bu iki detay ilk kez ortaya çıktı! İş Kanunu’nda yer alıyor: SGK’ya prim ödememiş olsanız bile EYT’li olabilirsiniz… İşte detaylar...



Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların (EYT) büyük bir heyecanla beklediği yasal düzenleme için geri sayım başladı. İş Kanunu'nda yer alan bazı önemli detaylar da emeklilik kapısı açacak. Yasanın yeni yılda yürürlüğe girmesiyle beraber başvurular başlayacak. EYT kapsamında emekli olan vatandaşlar normal emeklilere göre daha az aylık kazanmayacak.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasından yararlanma konusunda kamu ve özel sektör ayırımı söz konusu olmayacak. Türkiye'de hiç sigorta girişi olmayan 25-30 yıldır yurt dışında yaşayanlar borçlanma ve hizmet kazanıp EYT ile emekliğe hak kazanacak. SGK girişi olmayan ancak adına tarım arazisi olanlar da yararlanabilecek.

Son Dakika! EYT de ilk kez ortaya çıkan 2 kritik detay!

Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberine göre, fındık, çay, tütün ekip Toprak Mahsulleri Ofisi'nde satanlar için 1994 yılına kadar yapılan Bağ-Kur primi kesintileri Bağ- Kur'dan alınarak sigorta girişini 28 yıl geriye çekmek mümkün olabilecek. Kadınların doğum borçlanması yapabilmesi için sigortalı işe başladığı tarihten sonra doğum yapması gerekiyor. Ancak çıraklık ile işe girilen tarih arasında yapılan doğumlar için de borçlanma imkânı bulunuyor. Örneğin 2001 yılında işe başlayan bir anne 1998 yılında çıraklık yaptıktan sonra doğum yaptıysa bu dönemi borçlanarak EYT'den yararlanabilir.

EMEKLİLİK PLANI YAPANLAR İÇİN BAZI KRİTİK SORULARIN YANITLARI ŞÖYLE

EYT kapsamında emekli olursam normal emekliden daha az mı aylık alacağım?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön