23 / 04 / 2024

Son dakika! Milyonlarca kişiye çifte bayram!

Son dakika! Milyonlarca kişiye çifte bayram!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklamalar art arda geldi. Ramazan Bayramı'nda önce devlet tarafından 18 milyon kişiye ödeme yapılacak. Başta emeklilere olmak üzere 13.2 milyon kişiye Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecek.



Ramazan Bayramı'nda önce milyonlarca kişiye ödeme yapılacak. Emeklilere ödenen ikramiye tutarı bin 100 lira olacak. Yaklaşık olarak 700 bin kamu işçisine de 11 Mayıs'ta 13 günlük ilave tediye (ikramiye) ödenecek.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; işçilere en az bin 108 lira ödeme yapılacakken bu tutarlar işçilerin maaşlarına göre değişiklik göstermektedir. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan 1100 lira olan emekli ikramiyesi ile ilgili  müjdesini geçen hafta vermişti. Emekli bayram ikramiyeleri henüz hesaplara geçmedi. Ödemelerin önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

Ramazan Bayramı'ndan önce emeklilere ve kamu işçilerine ikramiye, 4.1 milyon kamu çalışanına ise erken maaş ödemesi yapılacak. Peki, ödemeler ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur maaşlarının 10 Mayıs'ta hesaplara geçeceğini duyurmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından imzalanan genelgede  sözleşmeli personel, işçi ve diğer personelin maaşları da aynı tarihte yatacağının bilgisi paylaşıldı.

Son dakika! Milyonlarca kişiye çifte bayram!

EMEKLİ İKRAMİYESİ YATTI MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram ikramiyeleri ile ilgili 1100 lira müjdesini geçen hafta vermişti. Milyonlarca vatandaşın beklediği emekli bayram ikramiyelerinin önümüzdeki günlerde yatırılması planlanıyor. 

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bin artı enflasyon. Bu da büyük ihtimalle enflasyon 85 TL tutuyor ama onu 100 TL'ye tamamlayacağız. İnşallah 1100 TL olarak duyuracağız. Bunu da Meclis'e değil kararname ile göndereceğim. Vakit kaybetmeden bayrama yetiştirelim istiyorum." demişti.

Son dakika! Milyonlarca kişiye çifte bayram!

KİMLER İKRAMİYE ALACAK?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

NE KADAR ÖDENECEK?

Emeklilere bin 100 lira ödeme yapılacak. Ölüm aylığı alan kişilere ölüm aylığı oranında, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

Son dakika! Milyonlarca kişiye çifte bayram!

2 AYLIK ALANLAR NE YAPACAK?

2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek.

NE ZAMAN VERİLECEK?

Bu yıl Ramazan Bayramı'nın 13-15 Mayıs tarihlerinde olacak. Bu tarihten önce emekli ikramiyelerinin hesaplara yatması planlanıyor.

KİM, NE KADAR ALACAK?

EMEKLİ OLANLAR 1.100,00 Lira

ÖLÜM AYLIĞI (% 75) ALANLAR: 825,00 Lira

ÖLÜM AYLIĞI (% 50) ALANLAR: 550,00 Lira

Emekli ikramiye şartları belli oldu! Bu yıl çift ikramiye ödenecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön