20 / 04 / 2024

Son dakika! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyor! EYT ile ilgili flaş gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı

Son dakika! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyor! EYT ile ilgili flaş gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı

Milyonlarca kişinin beklediği EYT ile ilgili heyecan devam ediyor. EYT ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Bilgin katıldığı bir program sonrası EYT’nin son hali hakkında konuştu. İşte detaylar…



‘Bursa Üretim Sürecine Katılım Desteklenmesi Projesi’ kapsamında Bursa'da bir otelde yapılan programa katılan ve konuşan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, milyonlarca emeklilikte yaşa takılmış kişilerin beklediği açıklamayı yaptı. Bilgin, önümüzdeki günlerde açıklamalar olacağını kaydederek, "3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı gördüğümde basın ile paylaşacağım. Geçici işçiler ve  EYT'n,in tamamlandığı gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde konuşacağım" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, uygulanan projeden bahsederek, "Bu proje ile sanayide 50 bin istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu programın başarılı olması sanayiye birçok sektörlerde yetişmiş iş gücüne neden oluyor. Bu Türkiye'nin içinde bulunduğu durum noktasında anlamlıdır. Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir. % 11,7 büyüyerek ayrıştık. Bunlardan birini de pandemi döneminde açıkça gördük. Dünya'nın en hızlı büyüyen ülkesi olarak ayrıştık. Büyüme hızı oldukça iyi, % 7,3 büyüdük. Sanayide de büyüme devam ediyor. % 9,1 sanayi sektörü de büyüdü. Sanayideki imalat bütün sanayiyi peşinden sürükledi. Türkiye, üretim gücü ile sorunları aşabilir. Elbette genç nüfus var. Genç nüfusun aynı zamanda sorunları da var. Ekonomi gençleri istihdam edecek potansiyele mevcut değilse işsizlik ortaya çıkar. Ekonominin yeni işler üretmesi lazım. Türkiye ekonomisinin performansı ortadadır. Ama hepimizin içinde yaşadığı gerçek, salgın sonrası artan sorunlardır. Dünya, ekonomik kriz içindedir. Bu krizin öncelik ile hepimizin bildiği enerji ortaklıdır. Özellikle Ukrayna Savaşı’ndan sonra enerji ve tahıl sorunlarını öne çıktığı bir adımdan geçiyoruz.

Son dakika! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyor! EYT ile ilgili flaş gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön