19 / 03 / 2024

Soner Sesli: Çağdaş, inovatif projeler üretiyoruz!

Soner Sesli: Çağdaş, inovatif projeler üretiyoruz!

Tekfen'den Paşabahçe'ye kadar 150'nin üzerinde kurumsal ofis, otel, mağaza ve konut projesine imza atan Mimari Atölye, yeni projelerle yoluna devam ediyor. Mimari Atölye Ortağı İç Mimar Soner Sesli, yurt içi ve yurt dışında nitelikli projeler ürettiklerini söylüyor.



Mimari Atölye, çağdaş ve inovatif bakış açısıyla sektöre yeni bir soluk ve farklı çözüm önerileri getirebilmek için 2006 yılında İstanbul'da kuruldu. 2016 yılında bu aileye şirket ortağı olarak dahil olan iç mimar Soner Sesli, şirketin yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarında rol alıyor. Kuruluşundan bu yana 150'nin üzerinde kurumsal ofis, otel, mağaza ve konut projesini hayata geçiren Mimari Atölye, bugüne kadar yaklaşık 250 bin m2 alanda üretim yaparken üretilen projelerin büyüklüğü 150 milyon TL'yi aştı. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler, çağdaş ve inovatif bakış açısıyla mimari projeler ürettiklerini söyleyen Mimari Atölye Ortağı iç Mimar Soner Sesli ile şirketi ve projelerini konuştu:

Uzmanlık alanınız nedir? Şimdiye kadar ne gibi projeler yaptınız?

Kurumsal ofis, otel, mağaza ve konut projelerine hayat veren firmamız, proje, uygulama ve perakende alanlarında kurumsal ve bireysel projeleri yaşama geçirmek için aktif olarak çalışıyor. Tekfen Toros Tarım Kurumsal Ofis ve idari Yapılar, BSFT Ofis, DSM Group Ofis, Dream Sales Machine Ofis, Horoz Lojistik, Paşabahçe, Roxy Yan Gastro, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Armut Ofis, Today & Tomorrovv Ofis,
Education First Ofis, Magnific Hotel, yaptığımız projelerden birkaçı.

Devam eden ve planlanan projeleriniz neler?

Halihazırda yeni projeler üretmeye devam ediyoruz. Projelendirmesi biten işlerimizi ise İstanbul'da tarihi bir yapının üniversiteye dönüştürülmesi projesi ve ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kurulan bir gıda şirketinin Sade Turkish Coffee & Delights Showroom Ofis'in merkez ofis ve satış mağazasının uygulanması
Soner Sesli olarak sayabiliriz. Yurtdışında tercih edilmek ve bu tip projeleri hayata geçirmek şirket vizyonumuza katma değer sağlıyor.

Mimariye bakışınızdan ve önümüzdeki dönem planlarınızdan söz eder misiniz?

Mimari Atölye olarak gelecekte proje ve uygulama alanlarında kurumsal ofis, mağaza ve konut uygulamalarımıza devam edeceğiz. Tüm mesleki yaşamımız süresince mimarlığın üç temel ilkesi olan sağlamlık, fonksiyon ve estetik gibi normlardan asla vazgeçmedik, iş yaşamının samimiyet ve müşteri memnuniyeti gibi önemli etik değerleri bizler için en temel noktalar oldu. Mimarlık mesleğine ait bu kimliği taşımak gelecek nesillere ve toplum vizyonuna karşı büyük sorumluluk yüklemektedir.

Her alanda proje üretiyor

Mimari Atölye şu anda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de ofisten mağazaya, konuttan otele kadar inşaat sektöründe her alanda proje üretmeye devam edecek. Kentlere ve ülkelere yeni yapılar üretmenin önemine dikkat çeken Soner Sesli, mimarlık mesleğinin temel ilkeleri olan sağlamlık, fonksiyonellik ve estetik gibi normları dikkate alıp müşteri memnuniyetini de gözeterek projeler geliştirdiklerini vurguluyor.


Geri Dön