19 / 03 / 2024

Sonuçlar İngiltere'nin kredi notu için etkiye sahip değil!

Sonuçlar İngiltere'nin kredi notu için etkiye sahip değil!

Fitch, "İskoçya'nın bağımsızlık referandumu sonuçları ile daha fazla vergi artırımı gücü kazanma beklentileri, İngiltere'nin "AA +" olan kredi notu için etkiye sahip değil" açıklamasını yaptı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, "İskoçya'nın bağımsızlık referandumu sonuçları ile daha fazla vergi artırımı gücü kazanma beklentileri, İngiltere'nin "AA+" olan kredi notu için etkiye sahip değil" açıklamasını yaptı.


Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, potansiyel İskoçya vergi değişikliğinin, İngiltere'nin notu için tehdit olmadığı ifade edildi.


İskoçya'nın bağımsızlık referandumu sonuçları ile daha fazla vergi artırımı gücü kazanma beklentilerinin, İngiltere'nin durağan görünüme sahip olan "AA+" kredi notu üzerinde bir etkisi olmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"İskoçya, İngiltere ekonomisinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yaklaşık yüzde 10'u gibi küçük bir paya sahip. İskoçya'nın daha fazla yetkilendirilmesinden kaynaklanan mali riskler bize göre yüksek değil. İngiltere'nin mali politika oluşturmadaki nispeten güçlü pozisyonundan dolayı, ülkenin mali politika çerçevesinde ciddi derecede zayıflama beklemiyoruz. İskoçya'nın gelecekteki mali yetkilendirilmesi üzerindeki belirsizlik artışı da nispeten küçük ve İngiltere'nin notu üzerinde önemli bir gösterge değil."


AA


Geri Dön