29 / 03 / 2024

Soyak'tan, ‘Sürdürülebilir İK Yönetimi'

Soyak'tan, ‘Sürdürülebilir İK Yönetimi'

Soyak Holding İnsan Kaynakları ve Kalite Direktörü Osman Ünal, 17. Kalite Kongresi'ne katıldı.



‘Sürdürülebilir İK Yönetimi' ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünal, sektöre nitelikli eleman kazandırmak amacıyla eğitim programları düzenlediklerini belirtti.

2007 yılında Ulusal Kalite Başarı Ödülü'ne layık görülen Soyak'ın da sponsorları arasında bulunduğu 17. Kalite Kongresi, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 24–26 Kasım tarihleri arasında yapılan kongrenin bu yılki temasını “Kaliteli Çalışmak, Kaliteli Yaşamak” oluşturdu.

Soyak Holding İnsan Kaynakları ve Kalite Direktörü Osman Ünal, 26 Kasım tarihinde gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir İK Yönetimi' konulu panele başkanlık etti. Panelde, Soyak Holding'in, mükemmellik anlayışı çerçevesinde, sektörün gelişmesi için, birçok kuruluşa destekler verdiğini dile getiren Ünal, “2005-2006 yıllarında toplam 29 tedarikçinin ISO 9001:2000 Kalite Yönetim sistemini kurma çalışmalarını destekledik. İş süreçlerinin iyileştirilmesi, süreç yönetim sisteminin geliştirilmesi, süreçlerde verimliliğin ve çalışan-tedarikçi-müşteri memnuniyetinin arttırılması gibi hedeflerle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, iki yıl üst üste Ulusal Kalite Ödülü finalist belgesi, 2007 senesinde de Ulusal Kalite Başarı Ödülü'ne layık görüldük” dedi.

Sektörün artık insan odaklı bir hale geldiğini belirten Ünal, çalışan eğitimlerin daha verimli ve kaliteli olması gerektiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Sektörde nitelikli eleman yetişmesi oldukça önemli. Soyak olarak sektörde çalışan mavi yakalıları sertifikalandırmak üzere 3 yıl önce çalışmalara başladık. Eğitimlere, Halk Eğitim Merkezleri'nde binaların fiziki şartlarını yenileyerek, sistem ve ekipman anlamında tüm donanımı sağlayarak destek verdik.” 2006 yılından bugüne kadar 900 mavi yakalıya çeşitli alanlarda sertifikalı iş gücü sağladıklarını ifade eden Ünal, bu çalışmayı bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ve oldukça başarılı sonuçlar aldıklarını ifade etti.

Soyak'ın “İnsan Kaynağı Yönetiminde Kalite Odaklı Uygulamalar” hakkındaki çalışmalarını aktaran Ünal, şirketin kalite odaklı bir kurumsal yapıya sahip olduğunu söyledi. Ünal, “Soyak olarak mükemmellik ve kalite çalışmalarımızı, çevreye ve toplum değerlerine saygılı projeler geliştirmek, sürdürülebilir gelişmeye ve daha iyi bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla sürdürüyoruz” dedi.

Geri Dön