27 / 04 / 2024

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri dikkat! Eşit zam sistemi!

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri dikkat! Eşit zam sistemi!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. Toplu sözleşmede 2022 ve 2023 yıllarının zamları belirlenerek sosyal ve mali haklarda yapılacak iyileştirmeler karara bağlanacak.



Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. Toplu sözleşmede hem 2022 ve 2023 yıllarının zamları belirlenecek ve sosyal ve mali haklarda yapılacak iyileştirmeler karara bağlanacak. A Haber'de yer alan habere göre; SSK ve Bağ-Kur emeklileri de toplu sözleşme kapsamına girmek istiyor...

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri dikkat! Eşit zam sistemi!

TEK ÇATIDA ZAM

Memur emeklilerinin zamları memurlarla birlikte toplu sözleşmede belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.

Eşit zam sisteminin hayata geçirilmesini isteyen SSK ve Bağ-Kur'lular, "Madem aynı çatı altındayız, ayrı zamlar olmamalı. Tüm emekliler için toplu sözleşme yapılmalı" çağrısı yapıyor.

Emekliler, toplu sözleşme ile zamların belirlenmesinin maaşlarda iyileştirme yolunu da açacağının vurgusunu yapıyor. Toplu sözleşmenin hayata geçirilmesi durumunda emekliler arasında farklı zam sistemleri son bulacak. Düşük maaşlı olanlara iyileştirme de daha kolay olacak.

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri dikkat! Eşit zam sistemi!

10 İSTEK

Emeklilerin pek çok talebi var. İşte öne çıkan talepler:

*Taban aylık yeniden artırılsın, asgari ücrete eşitlensin.

*Aylıklara yüzdeli yerine seyyanen zamlar yapılsın.

*Ek ödeme maaşın yüzde 4-5'inden 10'una yükseltilsin.

*2000 sonrasında emekli olanlar için de intibak düzenlemesi yapılsın.

*Aile yardımı, çalışanlara yapıldığı gibi, emeklilere de verilsin.

*Bayram ikramiyeleri 'yeniden değerleme' ölçütüne ya da 'enflasyona' endekslensin.

*Sağlıkta katkı payı alınmasın.

*Yaş sınırı olmaksızın toplu taşıma araçları ücretsiz olsun.

*Yaşı bekleyenler Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlandırılsın.

 *İndirimli tatil imkanı sağlansın.

Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'lu ne kadar zam alacak?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye eşit zam formülü!


 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön