29 / 03 / 2024

Starwood Bursa'da otel yatırımı yapmayı planlıyor!

Starwood Bursa'da otel yatırımı yapmayı planlıyor!

Le Meridien, W Hotel ve Sheraton’ın da aralarında bulunduğu binin üzerinde otelin işletmeciliğini yapan Starwood’un, Bursa’da otel yatırımı planladığı bildirildi. Starwood Yatırımlar Müdürü Alexander Rae, Bursa Bü



Son dönemde turizm yatırımlarının ön plana çıktığı Bursa’ya yatırım yapmayı hedeflediklerini ve Çelik Palas Otel’de incelemelerde bulunduklarını belirten Rae, Altepe’den Bursa’yı geleceğe taşıyacak projelere ilişkin bilgi istedi.

Recep Altepe de Bursa’nın 25’in üzerinde sanayi bölgesiyle en fazla ihracat yapan ikinci kent olduğunu ifade ederek, 250 civarında yabancı firmanın faaliyet gösterdiği kentin artık emek yoğun sanayiye doyduğunu, bu nedenle turizm değerlerini ön plana çıkarmak için yoğun bir çalışma başlattıklarını vurguladı.

Altepe, şöyle devam etti:
"Bursa artık yönünü turizme çevirdi. Yerel yönetim olarak bizim de yönlendirmemizle kentin her köşesinde otel inşaatları yükseliyor. Osmanlı’nın ilk başkenti olan ve ilk 6 padişaha ev sahipliği yapan kentimizde, bu değerleri ön plana çıkarıyoruz. Bunun yanında Türkiye’nin en önemli kayak merkezi olan Uludağ ile ilgili önemli çalışmalarımız var. Yeni teleferik projesiyle kent merkezinden kayak yapılan bölgeye 21 dakikada konforlu ulaşımı sağlayacağız. Bu sayede kent merkezindeki otelde kalan konuklar bile 21 dakika sonra kayak yapma imkanına kavuşacak."

Rae’nin, "Bursa’nın uluslararası alanda tanıtımı için neler yapıyorsunuz" yönündeki sorusunu ise Altepe, şöyle yanıtladı:

"Kentin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Bursaspor örneği önümüzde. Biz Bursaspor’un bu kentin tanıtımı için en önemli koz olduğunu söyledik ve takımı hep destekledik. Bugün Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden takımımız sayesinde Bursa’nın adı her yerde duyuluyor. Bunun yanında Bursa’da kongre turizminin gelişmesi için önemli bir yatırım olan Atatürk Kongre Kültür Merkezi, alanında uluslararası birlik ve derneklere üye oluyor. Bu sayede Bursa, kongre turizmi açısından da uluslararası alanda tanıtılıyor. Yine yakında temelini atacağımız yeni stadyum, sadece Türkiye’de değil, dünyada konuşulan bir stadyum olacak. Bu çalışmalarımızla Bursa’nın marka değeri daha da yükselecek."

Bursa’nın, özellikle otel işletmeciliği açısından önemli bir merkez olduğunu öğrendiğini ifade eden Alexander Rae de "Öncelikle Bursa’nın gelişimi yönünde yaptığınız çalışmalar ve planladığımız projeler nedeniyle sizi kutluyorum. Bursa’da önemli bir turizm potansiyeli olduğunu gördük. Bursa’yı öncelikli yatırım yapılacak iller arasında görüyoruz" dedi.
AA


Geri Dön