19 / 04 / 2024

Steelife'ta ekolojik evler 100 bin dolar!

Steelife'ta ekolojik evler 100 bin dolar!

Yazın tamamen faturasız, kışın da yüzde 50'nin üzerinde tasarruf sağlayan evler geliyor



Hazır ev üreticilerinden Vefa Group, Steelife markasıyla tamamen kendi enerjisini üreten ilk konut projesini hayata geçirecek. Hafif çelik sistemiyle inşa edilecek 10 evden oluşacak bu özel projede, her ev suyunu kendi arıtacak, güneş panelleriyle elektriğini üretip ısı pompasıyla sıcak su sağlayacak. Çekmeköy ve Kemerburgaz gibi yerlerde arsa arayan şirket, projeyi 6 ayda tamamlayacak

Önde gelen hazır ev üreticilerinden Vefa Group'un Steelife markasıyla geliştirdiği yeni bir proje, Türkiye'yi ‘faturasız evler'le tanıştıracak. “Minimum karbon solar ev” adını taşıyan bu ekolojik ev projesinin sektördeki diğer çevreci projelerden farkı, ilk kez kendi başına birden fazla yöntemle enerji tasarrufuna yönelen, kendi elektriğini üretip suyunu arıtan ve ısıtan evlerin birarada tasarlanıyor olması.

En az 10 adet villanın yer alacağı projenin bu özellikleriyle sektörde bir ilk olacağını söyleyen Steelife Genel Müdürü Mustafa Bülent Aydın, “En fazla 3 katlı olacak bu villalar için Çekmeköy, Zekeriyaköy, Riva ve Kemerburgaz gibi yerlerde uygun arsa arıyoruz. Bu yıl sonuna doğru, en geç 2011'de bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. Projenin hafif çelik ile inşa edilen hazır ev teknolojisiyle entegre edilecek bir sistem olduğunun altını çizen Aydın, “Çatısı güneş panelleriyle kaplanacak evler, kendi arıtma tesisiyle de kendi suyunu arıtacak. Evin dışında küçük bir depo şeklinde tasarlanan bu arıtma tesisi, bulaşık, çamaşır, lavabodan çıkan gri suyu arıtıp klozete temizleme suyu olarak verecek, buradaki de kirli suyu ise bahçe sulamada kullanılması amacıyla yeniden arıtacak” dedi. Sistemde suyu ısıtmak için de toprak kaynaklı ısı pompaları olacağını söyleyen Aydın şöyle devam etti:

Yalıtım değeri 8 kat fazla olacak

“Isı pompaları, topraktan aldığı ısıyı ısıtma sistemine veya sıcak kullanım suyu boylerinde dolaşan suya aktaracak. Hafif çelik sistemi ile inşa edilen bu sistemdeki evler, aynı zamanda güçlü bir yalıtım sistemine de sahip olacak. Yalıtım malzemelerinin yoğunluk derecesinin fazla olduğu sistemde, duvar izolasyonu da 11 katmandan oluşuyor. Normal bir yalıtımlı binada ise katman sayısı 4-5'i geçmiyor. Isı yalıtım değeri projede 8 kat daha fazla.” Sitenin içinde ortak kullanım alanları, sosyal tesisler ve spor alanlarının da yer alacağını söyleyen Aydın, projenin 6 ayda tamamlanarak gayrimenkul sektöründe en hızlı teslim edilen konut projesi olacağını sözlerine ekledi.

ARSASI OLANA 1 AYDA HAZIR EV TESLİM EDİLİYOR

Konutların dışında otel, hastane gibi hizmet ve ticari binalar da üreten Steelife'da doğal kaynak tüketiminin önüne geçmek için geri dönüşümlü bir malzeme olan galvanizli hafif çelik yapı sistemi kullanılıyor. Arsası olanların projesi hazırlanarak tüm izinleri alınmış evlerini 1 ay içinde teslim eden Steelife ile maksimum dört kata kadar bina yapılabiliyor. Hazır evler, metrekaresi 400 ile 650 dolara inşa ediliyor. Vefa Prefabrika Yapılar, Steelife, Nestavilla markalarıyla hazır ev ve prefabrik yapı inşaatı yapan, Neopan ve Profacto markalarıyla yapı ürün ve panel üretimi yapan Vefa Group, 1990 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Üretiminin yüzde 50'sinden fazlasını ihraç eden grup, Kurtköy ve Tuzla OSB Kimyacılar Sanayi Sitesi'nde 20 bin m2 alanda kurulu tesislerinde üretimini sürdürüyor.

EKOLOJİK EVLERİN FİYATI 100 BİN $'DAN BAŞLAYACAK

YAZIN tamamen faturasız, kışın da yüzde 50'nin çok üzerine çıkabilecek bir enerji tasarrufundan bahsettiklerini ifade eden Steelife Genel Müdürü Mustafa Bülent Aydın, “Üretilen fazla elektriğin devlete satılmasını içeren enerji yasası devreye girdiğinde bu evlerde oturanlar, devlet ile enerji alışverişi de yapabilecek” diye konuştu. Ekolojik projede villaların büyüklüklerinin ortalama 200-250 metrekare olacağını söyleyen Aydın, “Fiyatlar ise 100 bin dolar ile 180 bin dolar arasında değişecek” dedi.

İnşaat firmalarından toplu siparişler de geliyor

EKOLOJİK ev projesi sisteminin geliştirici ve uygulayıcısı olan Steelife, yakında bu projenin bir prototipini showroom'unda sergileyecek. Bu tür evleri isteğe göre kendi arsası olan kişiler için de hazırlayabileceklerini kaydeden Steelife Genel Müdürü Mustafa Bülent Aydın, inşaat firmalarından gelen talepleri de değerlendirmeye hazırlandıklarını, hatta 1-2 konut projesiyle görüştüklerini sözlerine ekledi. Aydın, “İnşaat firmaları bize projelerinin tamamı ya da bir bölümünde ekolojik ev üretme talebiyle geldiklerinde profesyonel hizmet de verebiliyoruz” dedi.
Vatan


Geri Dön