24 / 04 / 2024

Stefan Behnisch kimdir?

Stefan Behnisch kimdir?

Stefan Behnisch, Münih Olimpiyat Stadı’nın mimarı Gunter Behnisch’in oğludur. Türkiye’ye konferanslar vermeye gelen Stefan Behnisch, dünyanın dört yanında proje yapıyor. Peki Stefan Behnisch kimdir? İşte biyografisi...



Stefan Behnisch kimdir?


Ünlü Alman mimar Stefan Behnisch, Münih Olimpiyat Stadı’nın mimarı Günter Behnisch’in oğlu. 1957 yılında Stuttgart'ta doğdu. 


Stefan Behnisch'in sahibi olduğu Behnisch Architekten mimarlık bürosu, sürdürülebilir mimarlığın dünyadaki önemli temsilcilerinden. Sürdürülebilirlik merkezli mimarlık pratiğiyle RIBA Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödüle değer görülen Behnisch Architekten, büro boyutlarını ve iş hacmini büyütmenin öncelikli amaç olduğu o dünyadan orta boy ölçeğinde, ama çevresel duyarlılıklı bir çalışma gündemine doğru evrilen mimarlığın en önemli temsilcilerinden biri. 


Büronun ekolojik yapılar statüsünde Avrupa kıtası özelinde geliştirdiği pilot proje; Doğa Araştırmaları ve Ormancılık Enstitüsü (Wageningen, Hollanda), tasarımının sadeliğine rağmen yüksek enerji verimiyle geniş yankı uyandırdı. Grup şimdilerde Almanya'nın yanısıra, ABD'de Harvard Üniversitesi, Los Angeles ve Chicago; İsviçre'de Cenevre; İtalya'da Ravenna; Paris ve Kazakistan'da projeler hazırlıyor.


Geri Dön