28 / 03 / 2024

Şua İnşaat Fikirtepe ve Kartal'da iki projenin inşaatına başlayacak!

Şua İnşaat Fikirtepe ve Kartal'da iki projenin inşaatına başlayacak!

Şua İnşaat, yakın bir dönemde Fikirtepe ve Kartal’da konumlandırdığı iki projede inşa çalışmalarına başlayacak. Firma Anadolu yakasına 3 milyar TL’lik değer katacak.



Şua İnşaat, İstanbul Anadolu yakasında ses getirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor. Anadolu yakasına toplam 3 milyar TL’nin üzerinde değer katmaya hazırlanan şirket, ilk adımı Fikirtepe ve Kartal’da atacak. Şua İnşaat, Göztepe Merpenköy ve Ataşehir Barbaros mahallelerinde proje geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Bu iki proje de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçecek.


FİKİRTEPE’DE DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ

İstanbul Anadolu yakasının yeni yaşam, ticaret ve alışveriş merkezi olmaya aday, İstanbul’un ilk kentsel dönüşüm alanlarından Fikirtepe’de birbiri ardına projeler yükselmeye başladı. Uzun dönemdir Fikirtepe’de yaşanan sorunlar da bir bir çözülüyor. Şua İnşaat da Fikrtepe düğümünü çözen firmalar arasına girdi. 24 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek için kolları sıvayan şirket, bu alandaki hak sahiplerinin büyük çoğunluğu ile anlaşma imzaladı ve geriye sadece 400 metrekarelik alandaki hak sahipleri kaldı.. Bu hak sahipleri ile anlaşmaya varılamayınca devreye Acil Kamulaştırma yöntemi girdi ve düğüm çözüldü.


3 BLOKTA 750 DAİRE

Şua İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Sarıcalı; 15-20 gün içinde kamulaştırma sürecinin tamamlanarak ruhsat sürecinin başlayacağını açıkladı. Sarıcalı, yazdan önce Fikirtepe projesinin satışlarına başlamayı hedeflediklerinin de altını çizdi. Mimar Adnan Kazmaoğlu imzasını taşıyan Şua İnşaat Fikirtepe projesi hakkında bilgi veren Sarıcalı, “Fikirtepe’nin en iddialı projelerinden birini hayata geçireceğiz. Proje alanımız Fikirtepe’nin en üst noktasında yer alıyor.3 blok olarak yükselecek projemizde az sayıda 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1  olmak üzere yaklaşık 750 konut yer alacak. 3 kulenin birleşim noktasında ticari ve sosyal donatı alanları ile rekreasyon alanları bulunuyor” dedi.


KARTAL’A MEGA PROJE

Şua İnşaat, Kartal Kentsel Dönüşüm Alanı içinde bulunan Eczacıbaşı Vitra ve Mutlu Akü arsalarına komşu 170 bin metrekareli arazideki projesi için de gün sayıyor. Ahmet Sarıcalı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen bölge için imar planı çalışmalarının son aşamaya geldiği bilgisini vererek, proje hazırlıklarının tamamlamak üzere olduğunu 2015’te projeyi satışa çıkartmayı hedeflediklerini anlattı. Ahmet Sarıcalı, Kartal proje alanının özel sektör tarafından proje gerçekleştirilecek tek parçada en büyük kentsel dönüşüm alanlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “burada 8 blokta 3 binin üzerinde bağımsız bölüm yer alacak. Karma kullanımlı olarak planlanan projede  konutlar, ofis alanları ve çarşı yer alacak. Ayrıca proje içinde teraslı, özel bahçeli loft dairelere de yer vereceğiz” diye konuştu.


DÖNÜŞÜME ODAKLANDI

Ahmet Sarıcalı, Şua İnşaat olarak kentsel dönüşüme odaklandıklarını belirterek, Göztepe Merpenköy’de 350 konutluk rezidans projesinin yanı sıra, Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde de 30 bin metrekarelik alanda proje geliştirme çalışmalarına devam ettiklerinin bilgisini verdi. Sarıcalı, bu iki projede de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahipleriyle büyük oranda anlaşmaların sağlandığının da altını çizdi.



Geri Dön