28 / 03 / 2024

Konut projeleri yabancıların ilgisi ile çoğalıyor!

Konut projeleri yabancıların ilgisi ile çoğalıyor!

Kurtköy HeleniumWings ve HeleniumGarden projeleriyle Arapların dikkatini çeken Başarır İnşaat yeni projeler için hazırlıklara başladı. Başarır İnşaat Kentsel dönüşüm kapsamında Yakacık ve Kartal'da yeni projelerin yapımına başlayacak..



Kurtköy'de HeleniumWings ve HeleniumGarden projelerine Arap yatırımcılardan büyük ilgi gören Başarır İnşaat yeni projeler için kolları sıvadı. Bir yandan Kurtköy'de iki Bakırköy'de bir yeni projeye start verecek olan Başarır İnşaat, diğer yandan da Kartal, Yakacık ve Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirecek. 

Başarır İnşaat Uskumruköy'deki villa projesini önümüzdeki ay, Altunizade'deki ofis projesini ise 2013 sonunda teslim edecek. 2013 yılının Kasım aymda başlayacak yeni Kurtköy projesi 8 dönüm arazinin üzerinde yükselecek. Ağırlıklı olarak ticari ünitelerden oluşacak proje, HeleniumWings'in hemen yanmda konumlanacak. 


Yakacık-Kartal yıl sonunda 


Kentsel dönüşümle yakından ilgilendiklerini kaydeden Başarır İnşaat'm Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, kentsel dönüşümle birlikte ortaya çıkan arsa ve konut arzından sonra İstanbul'un dışına doğru yapılan göçün bu sefer içe doğru olabileceğini söyledi. Başarır, "Kentsel dönüşüm kapsamında Yakacık ve Kartal'da birkaç arazi ile görüşmelerimiz sürüyor. Buradaki arazilerle ilgili büyük bir aşama kaydettik. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra muhtemelen bu senenin sonu gibi başlayabiliriz" dedi. 


Fikirtepe'de yüzde 80 tamam 


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi için 3 adadan oluşan 17 dönümlük arazi üzerinde çalıştıklarını anlatan, Alptekin Başarır, yüzde 80 oranında anlaşmaları tamamladıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı doğrultusunda hazırlayacakları projeyi bu yıl içinde tanıtmayı hedeflediklerini açıkladı. Başarır inşaatın Fikirtepe projesi, yaklaşık 750 konut ve 3 bin 500-4 bin metrekarelik ticari alanlardan oluşacak. 


HefeniumGarden'a Suudiler'den otel 


HeleniumGarden ve HeleniumWings projelerinde iyi bir satış grafiği yakaladıklarını ve yabancı yatırımcılarında alım yaptığı bilgisini veren Alptekin Başarır, "280 dairelik HeleniumGarden'da yüzde 50 satış oranını yakaladık. Çıkış fiyatımız bin 800 TL ila 900 TL arasmda iken 2 bin 200 TL'yi gördü. 


Suudi Arabistan'da açtığımız satış ofisinin etkisiyle, HeleniumGarden'ın bir bloğunun tamamının satışı ya da kiralanması ile ilgili Suudi bir yatırımcıyla anlaşmak üzeriyiz. Suudi yatırımcı bu bloğu şehir oteli yapmak istiyor" dedi. 


HeleniumlVings'te yüzde 50 prim 


Yüzde 80'inin satışını tamamladıkları HeleniumWings'te ise yüzde 8 oranında Suudi Arabistanlılara satış yaptıklarını kaydeden Alptekin Başarır, "1 Haziran 2012'de lansmanını yaptığımız HeleniumWings, yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Daha somut bir örnek vermek gerekirse 200 bin TL'lik bir daire en az yüzde 50 prim yaptı ve 300 bin TL seviyesine geldi. HeleniumWings, metrekaresi bin 800 TL'den satışa çıkmıştı. Şimdilerde ise metrekare fiyatları 2 bin 600 TL'yi gördü. HeleniumWings'in yüzde 80'inin satışını tamamladık. Yüzde 20'si için ise tüketicilere çok cazip ödeme koşulları sunuyoruz" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön