26 / 04 / 2024

Süha Günel: Öncelikli hedefimiz istihdam ve yatırım!

Süha Günel: Öncelikli hedefimiz istihdam ve yatırım!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal iletişim Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, şehre katkısı olabilecek her sosyal projenin içerisinde olmak istediklerini söyledi. Öncelikli hedefimiz istihdam ve yatırım dedi...



Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal iletişim Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, şehre katkısı olabilecek her sosyal projenin içerisinde olmak istediklerini söyledi. 


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, holdigin olarak öncelikli hedeflerinin yurt genelindeki alışveriş merkezi sayısının artmasından ziyade bu merkezler sayesinde vatandaşa istihdam sağlamak ve sosyal projeler ile topluma katkı sunmak olduğunu söyledi. 


Alışveriş Merkezi (AVM) denince insanların aklında, ihtiyaç duyulmayan ürünlerin insanları büyüleyerek, kandırarak satıldığı yerler algısının oluştuğunu belirten Süha Günel, "Burası yaşam alanı. Konuyu sadece alışverişten ibaret bir yapı olarak görmek bizi hataya sürükler. 


Adana'ya katkısı olabilecek her sosyal projenin içerisinde olmak en büyük arzumuzdur" şeklinde konuştu. 

Optimum AVM'de basın mensuplarının sorularım yanıtlayan Süha Günel, Rönesans Holding ve Optimum AVM hakkında çeşitli bilgiler verdi. Optimum AVMde 170'e yakın mağaza ve çalışan 2 bin personel bulunduğunu söyleyen Günel, bunun sağladığı istihdam olanağına ve 5 yıl içerisinde bölgede meydana getirdiği katma değerin önemine dikkat çekti. AVM'lerin rant kapısı gibi görülerek 'insanları tüketime teşvik eden yapısıyla buralardan kazanç sağlanıyor' oldukları fikrinin bu ülkenin yatırımcılarına haksızlık olduğunu vurgulayan Günel, "Eğer alışageldiğimiz türden size paranızın karşılığı olan ürün satılmıyorsa gelmezsiniz zaten. Bu yaşam merkezi iyiyse devam eder. 


Kötüyse zaten insanlar burayla olan 'İzmir'in EXP0'ya ihtiyacı yok' Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, "İzmir'i ben hâla ulusal ve uluslararası yatırımcıların keşfettiğini sanmıyorum" dedi. 


Uluslararası Müteahhitler Listesi'nde Türkiye'nin 1'nci dünyanın 64'ncü büyük inşaat firması Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal iletişim Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.  İzmir  Optimum Outlet AVM Müdürü Hilmi Noyan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen sohbet toplantısına yerel, bölgesel ve ulusal basının temsilcileri katıldı. Buluşmada gazetecilik mesleğinin zorluklarına dikkat çeken Günel, "Bu meslek zor olduğu kadar onurlu bir görev. Fedakarlık isteyen bu mesleği icra eden tüm gazetecileri yürekten kutluyorum" dedi. Günel, izmir Optimum'un bölge itibari ile hem kendi içerisinde izlediği politika hem de bölge itibari İle güven kazanan bir marka olduğunu dile getirdi. Günel, kent hakkında su değerlendirmelerde bulundu: "Önceliğimiz güvendir. 

Güven basarının ayrılmaz parçasıdır. İzmir'i ben hâla ulusal ve uluslararası yatırımcıların keşfettiğini sanmıyorum. İzmir'in olması gerektigi yer sadece EXP0 değil. İzmir'in kendi içerisinde bir EXP0'sunu olusturması lazım. Bunun için her türlü imkanı var. Doğal güzelliklerin yanı sıra kendi içerisindeki dinamikleri ileriye götürerek EXP0 olmadan da İzmir'i bir dünya şehri haline getirecek her seyi mevcut. Bunun için inanıyorum ki bir sonraki EXP0 sınavına kadar belki de EXP0'ya ihtiyacı gündeme bile gelmeyecek. İzmir'in bu gelişen kendi içerisindeki alternatifleri kullanabilen anlayış bunu da beraberinde getirecektir." (izmir, iha) alakalarım kestiği için devamı mümkün olmaz" dedi. Rönesans Holding'in şu an Türkiye genelinde 11 AVMsi olduğunu dile getiren Günel, hedeflerinin AVM sayısıyla değil, yaratılacak istihdam ve yatırım büyüklüğüyle alakalı olduğunu bidirdi.İnsanlann ihtiyacı olan birçok ürün ve hizmeti AVM'lerde daha kolay ve ekonomik bir şekilde sağladığını belirten Günel, A.B.D. ve Avrupa'da büyük alışveriş merkezlerinin doktorlar tarafından yürüyüş yapmaları için tavsiye edilen yerler olduğunu ayrıca kaydetti. Paranın zor koşullarda kazanılması karşısında o paranın layıkıyla harcanması konusunda insanlara imkan sağladıklarım belirten Günel, "Çalışan çocuklu bir bayan düşünün. Mesaisinden sonra çocuklarını aldı, eczanedeki ihtiyacını giderecek, marketteki ihtiyacını giderecek, bir yere park edecek arabasını veya tek vasıtayla gelecek. Dışarıdaki soğuktan, sıcaktan, yağmurdan etkilenmeyecek. Şu ortamda çok kıymetli olan parasını, ölçerek biçerek selektif anlayışla değerlendirecek. Buna kime ne zararı var?" şeklinde konuştu. 


'Optimum AVM kimliğinden sıyrıldı' Optimum AVM'nin, AVM kimliğinden sıyrüdığına dikkat çeken Günel, AVMdeki sinema salonlarında çeşitli konularda, akademik uzmanlarla ücretsiz eğitim çalışmaları yapıldığını aktardı ancak reklam çalışmalarının yoğunluğuna rağmen katılımın azlığından yakındı. 


Yaklaşık 200 bin kitap dağıtımı yapıldığına dikkat çeken Günel, "Mümkün olsa buradaki ortak alanları eğitime tahsis ederim. Burada anne baba eğitimleri de veriyoruz, çocuklara yeme içme alışkanlığı da kazandırıyoruz. Kimseden para istemiyoruz, sürekli reklam yapıyoruz ama dolmuyor. AVM'lerin fizyolojisinde bu yok, adamı hiç oturtmayacak başka şeylerle meşgul etmeyeceksin" diye konuştu. 


'Optimum AVM, gelişimin efsanesidir" Rönesans Holding'in diğer yatırımları hakkında bilgiler de veren Günel, 5 hidroelektrik santrali, Rusya'da ciddi müteahhitlik yatırımları ve Adana'da entegre sağlık tesisi ve 114 megavatlık yatırım çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 


Rönesans Holding'in Türkiye'de değil Türkiye ile büyüyen bir şirket olduğunu ifade eden Günal, sözlerini şöyle tamamladı: "5 sene önce Optimim AVM çalışmalarımıza başladığımızda kimse bize inanmıyordu, 5 sene sonra burası böyle olacaktı diyebüen var mı acaba? 800'e yakın tapu alınmıştır bire bir takiple. 3 ay boyunca herkesle temas ederek kiimseden teşvik ve destek almadan yaptık bunu. Bu anı yakalamak öyle kolay bir şey değil. Ne yapacaksanız diye sorarsanız, böyle şeyler yapmaya devam edeceğiz. Sene içerisinde sadece bizim oluşturduğumuz ciddi bir katmadeğer var. 

Bence bir gelişimin efsanesidir burası. Rönesans Holding'in hedefleri de gelecek kadar büyük." 


Hürses Gazetesi 


Geri Dön