28 / 03 / 2024

Şükrü Saracoğlu Stadı akıllı stad olacak!

Şükrü Saracoğlu Stadı akıllı stad olacak!

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın Türk Telekom Grubu'nun teknolojisiyle baştan aşağı yenilenmiş Wi-Fi ve 4,5G'ye hazır mobil internet altyapısı ile Türkiye'nin en akıllı stadı olacak.



Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, "Teknolojik altyapımız ile Türkiye'de bir ilke daha imza atarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı Türkiye'nin ilk, dünyanın ise sayılı 'en akıllı statlarından' biri haline getirmenin adımlarını attık" dedi. 


Futbolseverleri Türkiye'de gerçek anlamda ilk kez "en akıllı stat" kavramıyla tanıştıracağı belirtilen projenin detayları, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ve Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Önder Fırat'ın katıldığı törenle paylaşıldı. 


Törenin açılışında konuşan Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, Fenerbahçe Kulübü ile geçmişten gelen çok köklü ilişkileri olduğuna işaret ederek, Türk Telekom Grubu olarak, teknolojideki liderliklerini, spora olan tutkularıyla aynı potada eriterek çok değerli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 


"Teknolojik altyapımız ile Türkiye'de bir ilke daha imza atarak Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı Türkiye'nin ilk, dünyanın ise sayılı 'en akıllı statlarından' biri haline getirmenin adımlarını attık" diyen Akdemir sözleri şunları kaydetti: 


'Dünyanın en modern stadlarından biri olacak'


"Bu statta artık hızlı ve kesintisiz internetten eğlenceli uygulamalara, güvenilir bağlantıdan yüksek kaliteli iletişime kadar birçok hizmet bir arada sunulacak. Üstelik Türk Telekom Grubu teknolojisi ile Fenerbahçe taraftarı bu eşsiz deneyimi herkesten önce yaşayacak. Çok kısa bir sürede tamamlanacak uygulamalarımızla birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, sadece ülkemizin değil, dünyanın en modern statlarından biri haline gelecek." 


Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Önder Fırat ise konuşmasında "Yeni Nesil Stadyum" projesinin taraftarlar için zengin bir deneyim, kulüp içinse yeni fırsatlar sunacağını dile getirdi. 


Bundan 10 yıl önce Şükrü Saraçoğlu'nun modern bir stadyuma dönüştürerek bir ilki gerçekleştirdiklerini anımsatan Fırat, şunları söyledi: 


"Bugünse, burada yeni nesil bir stadyumun müjdesini vermek üzere toplanmış bulunuyoruz. Stadımız, bir kez daha bir dönüşüm geçiriyor. Son dönemde, sessiz sedasız yürüttüğümüz kapsamlı bir proje ile büyük taraftarımıza yeniden ve yine ilkleri yaşatacak, çok farklı deneyimler sunacak dijital bir altyapı oluşturuyoruz. Türk Telekom Grubu teknolojisi ile taraftarımızın maç günü heyecanını ve coşkusunu yeni bir seviyeye taşıyor, standartları yeniden yükseltiyoruz. Fenerbahçe camiasına yakışan bir iş oldu." 


 'Nani kadar hızlı internet, van Persie kadar kaliteli'


İşte stadın 'akıllı' özellikleri:


 - Statta Türk Telekom Grubu'nun hızlı ve kesintisiz internetten, eğlenceli uygulamalara, güvenilir bağlantıdan kaliteli iletişime kadar birçok hizmeti bir arada sunulacak. Fenerbahçeli taraftarlar, Türk Telekom Grubu'nun yeni nesil altyapı hizmetleri ile statta, Nani kadar hızlı internet, van Persie kadar kaliteli iletişim ve Volkan kadar güvenilir bağlantı imkanına sahip olacak. 


- Statta bulunan taraftarlar aynı anda kesintisiz telefon ve internet hizmetinin yanı sıra sorunsuz bir şekilde sosyal medya paylaşımında bulunup, interaktif uygulamalar ile Meireles kadar renkli ve eğlenceli bir 90 dakika geçirebilecek. 


- Stada kurulan Wi-Fi altyapısı ile Fenerbahçeliler maç öncesi ve maç anında kesintisiz bir şekilde internete girip uygulamalardan faydalanabilecek. Ayrıca stadın, 4,5G ve diğer yeni nesil teknolojilere uyumlu mobil şebeke altyapısıyla taraftarlar akıllı telefonları üzerinden de hızlı ve kesintisiz internet deneyimi yaşayacak. 


- Kesintisiz bağlantının yanı sıra yenilikçi uygulamalarla, futbolseverlerin stat içinde daha kolay ve rahat hareket etmeleri sağlanacak. "Resmi Takım" ve "Stadyum" uygulamaları kapsamındaki özel içerikler, interaktif etkinlikler, yarışmalar ve çeşitli sürprizler ise projenin ilk aşamasında futbolseverlere sunulan yenilikler arasında yerini alacak. 


- Stadyum uygulaması ile alışılagelmiş maç atmosferi tamamen değişerek, yeni nesil mobil çözümler ile tüm taraftarların maçın coşkusuna her an dahil olabilmeleri sağlanacak. 


- Taraftarlar maç öncesi karşılaşma ile ilgili önemli bilgileri alarak stat atmosferine hazırlanacak. Statta taraftarlar, kişiye özel karşılama mesajları ile karşılanacak, 'sanal tur' uygulaması ile dijital stat turu yapabilecek.  


- Uygulama ile taraftarlar koltuklarını ve yemek alanlarını kolaylıkla bulabilecek, yemek siparişinde bulunabilecek, stat içindeki kameralardan büfelerin önündeki kuyrukların uzunluğunu, kapı yoğunluğunu görebilecek. 


- Yeni Nesil Stat Uygulaması kapsamında, stattaki seyirciler, maç öncesi ve sonrasında statta yapılacak yarışma, oyun, quiz gibi çeşitli aktivitelere interaktif bir şekilde katılabilecek. 


- Statta, 500'ün üzerinde dijital ekran bulunacak ve "Stadyum Uygulaması" ile stattaki bu ekranlar konuşabilecek. 


- Taraftarların uygulama üzerinden gönderdikleri postlar, fotoğraflar, mesajlar tüm ekranlarda yayınlanacak. Dev ekranlar üzerinden taraftarlarla iletişime geçilip farklı uygulamalarla ses rekoru denemeleri, tezahürat paylaşımları, ödüllü oyunlar ve yarışmalar düzenlenecek. 


- "Resmi Takım Uygulaması" ile taraftarlar, Fenerbahçe hakkındaki son dakika haberlerine, istatistiklere, puan durumu, canlı anlatım gibi takım ile ilgili tüm haberlere ulaşabilecek. Ayrıca uygulama içinden sağlanacak özel bir alan ile takım ile ilgili hiçbir yerde bulunmayan özel bilgilere, fotoğraf ve video görüntülerine ulaşabilecek. 


- Uygulamayı kullanan taraftarlar birbirleri ile uygulama üzerinden iletişime geçebilecek, mesajlaşabilecek. Takıma özel hazırlanan oyunlar ile eğlenceli bir deneyim yaşarken, anlık bildirimler ile yapılacak anket/quizlere katılarak takımdan özel hediyeler kazanma fırsatı yakalayacak. 


- Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'na kurulan 4,5G'ye hazır mobil ve baştan aşağı yenilenmiş Wi-Fi şebekesi ile stat içerisinde 400'den fazla noktadan kapsama sağlanacak. 50 binden fazla kişi, kesintisiz bir internet deneyimine sahip olabilecek. 


Toplantıda ayrıca Fenerbahçe taraftarının, Türk Telekom Grubu'nun teknolojisi sayesinde, bu deneyimi herkesten önce yaşayacağının da altı çizildi. 


Dünya


Geri Dön