25 / 04 / 2024

Sulama kanalları ile Kızıltepe'de 138 bin hektar alan sulanacak!

Sulama kanalları ile Kızıltepe'de 138 bin hektar alan sulanacak!

İçişleri Bakanı Muammer Güler: ''Sulama kanalları tamamlandığında Kızıltepe Ovası'nda 138 bin hektarlık bir alan sulanacak'' dedi...



     İçişleri Bakanı Muammer Güler, sulama kanallarının tamamlanmasıyla Kızıltepe Ovası'nda 138 bin hektarlık bir alanın sulanacağını söyledi. 

     Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve diğer yetkililerle Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık'ı ziyaret etti. 

     İlçenin sorunları hakkında Kaymakam Yırık'tan bilgi alan Güler, burada yaptığı açıklamada, Kızıltepe'yi yerel hizmetlerde AK Parti ile tanıştırmak istediklerini belirtti. 

     Yeni Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının yapılması için gayret göstereceklerini anlatan Güler, söyle konuştu: 

     ''Mart ayında adeta ilçenin kangrenleşmiş sorunu haline gelen Zergan Deresi'nin ihalesini yapacağız. Sulamadan KIzıltepe çok yararlanacak. Ana sulama kanalları bu yıl bitecek. Sulama kanalları tamamlandığında Kızıltepe Ovası'nda 138 bin hektarlık bir alan sulanacak. Bu da 276 bin kişiye istihdam yaratacak. Böylece Kızıltepe'ye yarım katrilyonluk ek bir katkı sağlamış olacak.'' 

     Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçe merkezindeki esnafı ziyaret eden Güler, daha sonra havaalanına geçti. Güler, burada, Ankara'ya gitmek için VIP Salonu'nda bekleyen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'la da bir süre görüştü. 


AA


Geri Dön