28 / 03 / 2024

Süleyman Çetinsaya: Avrupa Konutları Kale'nin hepsini bir haftada satarım!

Süleyman Çetinsaya: Avrupa Konutları Kale'nin hepsini bir haftada satarım!

Artaş Grubu'nun Topkapı'da inşaatına başladığı Avrupa Konutları Kale satışa çıktı. Projeye 5 bin 200 talep aldıklarını söyleyen Artaş'ın patronu Süleyman Çetinsaya, "Bir haftada hepsini satarım" dedi..



Artaş Grubu Avrupa Konutları markalı projelerinin son halkası 'Kale'yi satışa çıkardı. Kale Endüstri Holding'in Topkapı'daki 37 bin metrekarelik arazisi üzerinde inşaatına başlanan proje 650 milyon TL'lik yatırımla hayata geçiriliyor. Avrupa Konutları Kale projesine gelen talepten memnun olduklarını belirten Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Avrupa Konutları Kale projemizi merakla bekleyen bir kitle vardı. 599 daireden oluşan projemizin ön talep döneminde 5 bin 200 talep topladık. Bir hafta içinde konutların tamamını satarız" diye konuştu. Lansman dönemine özel olarak metrekare satış fiyatlarının ortalama 7 bin lira olduğunu söyleyen Çetinsaya, "Proje tamamlandığında metrekare fiyatımız 10 bin lira olacak. Konutların fiyatları 800 bin ila 1 milyon 896 bin lira arasında değişiyor. Şu an 18 ay olan teslim tarihimizi 16 aya çekmek için de olabildiğince hızlı ilerliyoruz" dedi. 


BİN EV YAPABİLİRDİK 


Avrupa Konutları Kale projesinin genellikle oturum amaçlı tercih edildiğinin altını çizen Süleyman Çetinsaya, "Dairelerin büyüklükleri 77 ila 210 metrekare arasında değişiyor. Ağırlıklı olarak 3+1 ve 4+1 konutlar ürettik. 1+1 ve 2+1'leri sınırlı tuttuk. İstesek bin konut da yapabilirdik. Ancak projemiz ailelere yönelik olarak tasarlandı" dedi. Projenin 599 daire, 30 mağaza ve 52 ofisten oluştuğunu söyleyen Çetinsaya, "Yükseklik sınırında hakkımız 14 kat olmasına rağmen 10'la sınırladık. Çünkü konum olarak proje Tarihi Yarımada sınırları içerisinde kalıyor" diye konuştu. 


ARTAŞ'LA YOLA DEVAM EDECEĞİZ

Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, İstanbul'da yaklaşık 400 bin metrekare arazi stokları olduğunu belirterek, Artaş Grubu ile yeni projeler geliştireceklerinin bilgisini verdi. Özgür, "Gayrimenkule bu alanın en iyisiyle girmek istedik. Avrupa Konutları markasının gücüne inanıyoruz. Yeni projelerimizde de bu sektörün profesyoneli olarak Artaş Grubu ile çalışacağız" diye konuştu. Güngören, Çobançeşme, Avcılar ve Güzelce'de 10 ila 50 bin arasında arazi stoku olduğunu söyleyen Özgür, Çatalca'da da 4 bin metrekarelik araziye sahip olduklarını belirtti.


Seda Tabak-Sabah Gazetesi


Geri Dön