25 / 04 / 2024

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.



Geleceğini belirlemek için üniversitesini tercih etmeye çalışan öğrencilere sanayicilerden yüksek okul tavsiyesi yapıldı. 

Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği (OSİAD) Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de teknik yüksek okul mezunu teknikerlere büyük ihtiyaç duyulduğunu, buna rağmen fakülte mezunu mühendis fazlalığı yaşandığını ifade ederek, öğrencilere fakülte yerine yüksek okul tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Ekinci, teknik yüksek okul mezunlarının, sayıları giderek artan mühendislere göre daha kolay iş bulabileceklerini belirtti. 

Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirten Ekinci, “Aynı şekilde elektrik mühendisi çok ancak elektrik teknisyeni yeterince yok. Mali müşavirlerin sayısı ihtiyacın çok üstünde gelin görün ki ön muhasebeci bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Çok iyi bir üniversiteye girme imkanı olmayanların bu mesleklerle ilgili fakülte yerine yüksek okulları tercih etmelerinde büyük fayda var” diye konuştu.

Her yıl 10 bin inşaat mühendisi mezun oluyor! 

Geri Dön