29 / 03 / 2024

Süleyman Şah Türbesinin eski yeri ilk kez görüntülendi!

Süleyman Şah Türbesinin eski yeri ilk kez görüntülendi!

Süleyman Şah Türbesi taşındıktan sonra görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.Türbeye gidişi sağlayan köprü ayaklarında iş makineleri çalışmalarını sürdürdükleri görüldü.





Süleyman Şah Türbesi taşındıktan sonra eski yerinin görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.


Suriye'de, Fırat Nehrinin batısında yer alan ve IŞİD'in 'Avrupa kapısı' olarak gördüğü Mınbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyon devam ederken, dün Minbiç-Rakka yolunu kesen Mınbiç Askeri Meclisi güçleri, bugün de yine çok önemli olan Minbiç-Cerablus yolunu keserek kontrolü sağladı. Süleyman Şah Türbesi'nin daha önce bulunduğu ve Kobani çatışmaları sırasında IŞİD tarafından bombalanan Karakozak köprüsünün de onarımına başlandı. Süleyman Şah Türbesi taşındıktan sonra eski yerinin görüntüleri de ilk kez sosyal medyada paylaşıldı.


IŞİD tehdidi altında olduğu için 22 Şubat 2015'te düzenlenen operasyonla taşınan ve bu sırada patlayıcılarla kullanılmaz hale getirilen Süleyman Şah türbesinin eski yeri, Mınbiç operasyonu ile ilk kez görüntülendi. Operasyon ile Karakozak köprüsinün diğer yakası da IŞİD'ten temizlenirken, Kobani ve Mınbiç arasındaki Fırat nehri üzerinde bağlantıyı sağlayan Karakozak köprüsü de yeniden onarılmaya başlandı. IŞİD tarafından YPG'nin Fırat'ın batısına geçişi durdurmak için bombalanarak bir kısmı havaya uçurulan Karakozak köprüsünün onarım çalışmaları Kobani Kanton yönetimi tarafından yapılmaya başlandı. Süleyman Şah türbesine de gidişi sağlayan köprü ayaklarında iş makineleri çalışmalarını sürdürdükleri görüldü.


Süleyman Şah Türbesinin eski yeri ilk kez görüntülendi!


Habertürk


Geri Dön