19 / 04 / 2024

Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız bölümleri mühürledi!

Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız bölümleri mühürledi!

Tuzla Belediyesi’nin tespit ettiği Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsata aykırı bölümleri, ayrı ayrı mühürlenerek bu alanlarda inşaat faaliyetine son verildi. Tuzla Belediyesi, Şubat 2016’da da Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız işletilen yemekhane ve kafeteryasını da mühürlemişti.



Paralel Devlet Yapılanması, Tuzla Belediye Meclisi ve Tuzla Belediyesi Encümeni’nin Süleyman Şah Üniversitesi’nin kaçak yapılaşması ve işletmeleri ile ilgili kararlarını yok sayarak hukuku çiğnedi. Tuzla Belediyesi’nin aldığı kararları yandaşlarını korumak için mahkeme kararlarıyla iptal eden o hakim ve savcılar, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında göz altına alınarak tutuklandı.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün üsleri arasında yer alan Süleyman Şah Üniversitesi’nin kaçak ve ruhsata aykırı bölümleri ile ruhsatsız işletilen yemekhane ve kafeteryasını mühürletti. Tuzla Belediyesi, ilk olarak Temmuz 2014’te Süleyman Şah Üniversitesi’nin inşaat ruhsatına aykırı yapılaşmalarını mühürledi. Tuzla Belediyesi’nin tespit ettiği ruhsata aykırı bölümler, ayrı ayrı mühürlenerek bu alanlarda inşaat faaliyetine son verildi. Tuzla Belediyesi, Şubat 2016’da da Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız işletilen yemekhane ve kafeteryasını mühürledi, üniversitede kendisini ‘Uluslararası NATO Görevlisi’ şeklinde tanıtan bir şahıs, mühürleme işlemine giden belediye görevlilerini, “Senin kafanı ayırırım yerinden” şeklinde tehdit etti.


Tuzla Belediyesi’nin Süleyman Şah Üniversitesi’ndeki kaçak yapılaşmalar ile ilgili kararları paralel yapının avukatları tarafından yargıya taşındı ve yine aynı yapılanmaya mensup hakim ve savcılar, belediyenin yasalar doğrultusunda aldığı kararları yok sayarak hukuku çiğnedi. Paralel yapının hukuki oyunları bununla da sınırlı kalmadı. Üniversite yönetimi ve üniversite inşaatını yapan firma, para cezalarının iptali için yetki sahibi olmayan mahkemelere başvuruda bulundu. Bu mahkemeler, talepleri jet hızıyla olumlu sonuçlandırarak paralel yapıya bağlılıklarını bir kez daha sergiledi. Tuzla Belediyesi’nin üst mahkemelere yaptığı başvurular haklı bulundu ve yetkisi olmadan karar veren alt mahkemelerin hükümleri yok sayıldı. Tuzla Belediyesi’nin üniversitedeki kaçak yapılaşma ve işletmeleri hakkında aldığı tüm kararları, kendileriyle aynı doğrultudaki hakim ve savcıların nöbetine denk getirerek ortadan kaldırtan paralel yapının bu oyununa, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Belediyesi’nin karar organları tarafından itiraz edildi.Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, paralel yapıya mensup hakim ve savcıların aldığı kararların devlet idaresi ve kamu saygınlığına verdiği zararı ilgili bakanlıklara resmi yazılarla bildirdi.


Kaçak yapılaşmaya izin veren, ruhsatsız işletmelerin faaliyet sürdürmesine olağan bir durummuş gibi göz yuman Paralel Devlet Yapılanması’na bağlı hakim ve savcılar, 15 Temmuz 2016 Cuma günü yapılan darbe girişiminin ardından önce gözaltına alındı, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.



İstanbul


Geri Dön