19 / 04 / 2024

Süleymanpaşa Belediyesi'nden kentsel dönüşüm hamlesi!

Süleymanpaşa Belediyesi'nden kentsel dönüşüm hamlesi!

Süleymanpaşa ilçesinde eskiyen binaları modern bir yaşam alanı haline getirmek, olası bir depreme karşı güçlü binalar yapmak, trafik ve park sorununu en aza indirgemek için Süleymanpaşa Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı



Süleymanpaşa Belediyesi, eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına tasarım projelerinin oluşturulması ve incelenmesi ile başladı. 

Süleymanpaşa sahil ek hizmet binasında gerçekleştirilen proje tasarım incelemesine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, Süleymanpaşa Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ve Plan Bütçe ile İmar Komisyonu Üyesi Mustafa Özdemir, Özel Kalem Müdür V. Ömer Saral, İmar ve Şehircilik Müdür V. Ahmet Coşkun ile birim personelleri katıldı. 

PROJELER MASAYA YATIRILDI Süleymanpaşa ilçesinde eskiyen binaları modern bir yaşam alanı haline getirmek, olası bir depreme karşı güçlü binalar yapmak, trafik ve park sorununu en aza indirgemek için başlatılan çalışmalarda oluşturulan tasarım projeleri yaklaşık 3 saat süren toplantıda masaya yatırıldı. 


EŞKİNAT: DAHA YAŞANABİLİR SÜLEYMANPAŞA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ 


Kentsel dönüşüme eski sanayi bölgesinden başlamak istediklerini belirten Başkan Eşkinat; "Uzun vadede belirlediğimiz plan doğrultusunda Süleymanpaşa ilçesinde hiç yapılmayanı, kentsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. Bugün burada İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştiren arkadaşlarımız bizlerle. Onların Süleymanpaşa ilçesi için hazırladığı modelleri tartıştık. 

Önümüzdeki günlerde projelerimizi netleştirdikçe vatandaşlarımıza duyuracağız. Daha yaşanabilir Süleymanpaşa için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Çerkezköy Gazetesi


Geri Dön