25 / 04 / 2024

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Seyhan Belediyesi'nden kentsel dönüşüm mesajı!

Adana Büyükşehir Belediyesi ile kentsel dönüşüm hakkında TOKİ ile ön görüşmelere başladıklarını ileten Seyhan Belediyesi Başkanı Akif Kemal Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti...



Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, kentsel dönüşüm ile ilgili  Adana  Büyükşehir Belediyesi işbirliği içinde  TOKİ  ile ön görüşmelere başladıklarını söyledi.

Başkan Akay, belediyenin muhtarlık işleri müdürlüğünün yaptığı bölgesel toplantılar dahilinde Ziyapaşa, Gazipaşa ve Yenibaraj mahallelerinin muhtarları ile buluştu.

Adana Seyhan Belediyesi nden kentsel dönüşüm mesajı!

O Gün Haber’de yer alan habere göre, Ziyapaşa Mahallesi Muhtarı Ahmet Gündeş, Yenibaraj Mahallesi Muhtarı Cahit Kurt ve Gazipaşa Mahalle Muhtarı Necati Kıpçak ile bir araya gelen Başkan Akay Seyhan’ı ve mahalleleri daha yaşanabilir bir konuma taşıyabilmek için acil ve öncelikli sorunların çözümüne odaklandıklarını iletti.  Başkan Akay, “Hizmetlerin her mahalleye eşit, aynı kalitede ve doğru şekilde ulaşabilmesi için muhtarlarımızla diyalog ve işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.

Buluşmada Ziyapaşa Mahallesi Muhtarı Ahmet Gündeş, Yenibaraj Mahallesi Muhtarı Cahit Kurt ve Gazipaşa Mahalle Muhtarı Necati Kıpçak, park, yol ve temizlik konularındaki istek ve taleplerini dile getirdi. 3-4 mahallenin ortak kullanabilecekleri merkezi bir konumda olacak çok amaçlı kültür merkezine ve spor kompleksine ihtiyaç duyduklarını aktaran muhtarların isteklerini not alan Başkan Akay, muhtarlardan gelecek tüm görüş, öneri ve talepleri ile ilgili çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

TOKİ ile ön görüşmeler başladı

Kuruluşu eski olan mahallelerde yeni bir tesis inşa etme konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan Akay, deprem riski taşıyan, yaşam kalitesini düşüren yerleşim alanlarında kentsel dönüşümün çözüm olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda Adana Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesinin, ortak çalışmasıyla TOKİ ile ön görüşmelere başladığını aktaran Akay, “Barbaros, Barış ve 2000 Evler mahallelerinde kentsel dönüşüm için çalışmalar yapıyoruz. Seyhan Belediyesi olarak özellikle kuruluşu eski olan mahallelerimizde yeni hizmet alanları inşa edebilmek için gerekli arsayı bulamıyoruz. Ancak kentsel dönüşüme giren mahallelerimizde yapılacak olan yeni imar düzenlemelerinde gerek yeşil alanlar, gerekse çok amaçlı kültür merkezleri ve semt pazarlarını yapabilme imkanına sahip olabileceğiz’’ dedi.

"Büyükşehir ile istişare içindeyiz"

Adana Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hizmet alanlarındaki yetkileri hakkında da açıklama yapan Akay, “Belediyemizin ilgili müdürlükleri ile Büyükşehir Belediyemizin ilgili kurumları sürekli istişare ve işbirliği içerisindeler. Muhtarlarımızdan gelecek her türlü talep ve istek derhal değerlendirmeye alınıyor. Bu hususta hiçbir vatandaşımız mağduriyet yaşamayacağını söyleyebilirim” şeklinde ifadelerde bulundu.


Geri Dön