18 / 04 / 2024

Üsküdar Belediyesi'nden kentsel dönüşüm plan iptali açıklaması!

Üsküdar Belediyesi'nden kentsel dönüşüm plan iptali açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar'da 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm planlarının iptali üzerine basında çıkan haberler sonrasında konuyla ilgili Üsküdar Belediyesi'nden açıklama geldi.



Geçtiğimiz hafta Üsküdar'da 16 mahalle için planlanan kentsel dönüşüm planlarının İstanbul 2’nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiği yönünde haberler basında yer almıştı. Söz konusu haberler sonrası Üsküdar Belediyesi kentsel dönüşüm planlarının iptal edilmediğini  dile getirerek iptal kararının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Üsküdar Belediyesi nden kentsel dönüşüm plan iptali açıklaması!

Üsküdar Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Haberde bahsi geçen ve İBB'ne karşı İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nde açılan dava; Üsküdar'ın 16 mahallesine değil yalnızca belirli parsellere ilişkindir. Ayrıca kararda bahsi geçen planlar 2009 yılı planları olup; Belediyemizce 2016 yılında 3 etap olarak; 1. Etap, Yavuztürk ve Bahçelievler Mahallelerinin tamamı ile Küçüksu ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinin bir kısmı; 2. Etap, Güzeltepe Mahallesinin tamamı ile Küçüksu, Ferah, Çengelköy, Kirazlıtepe, Küplüce, Mehmet Akif Arsoy, Kandilli ve Kuleli Mahallelerinin bir kısmı; 3. Etap, Burhaniye, Kısıklı, Kuzguncuk, Beylerbeyi ve İcadiye Mahallelerinin bir kısmını kapsayacak şekilde “Boğaz Planları" yapılmıştır. Belediyemizce 2016 yılında yapılan "Boğaz Planlarının” iptali ise söz konusu değildir."

 

 


Geri Dön