18 / 04 / 2024

Üsküdar’da ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

 Üsküdar’da ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

Üsküdar'da kentsel dönüşümün yolunu açan İBB Meclisi’nin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi kararı sonrası Üsküdar’da ilk kentsel dönüşüm ofisi açıldı.




Üsküdar Belediyesi tarafından Yavuztürk Mahallesi’nde kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayları Hasan Sert ve Rabia İlhan, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı.


Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle açılışın adeta bir miting alanını andırdığı törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK kadrolar olarak verdikleri sözlerinin yanında verilmeyen sözlerin dahi yerine getirildiğine vurgu yaparak “Bundan mütevekkil 2002’den bu yana milletimizin teveccühüne her seçimde mazhar olarak bugüne gelmiş bulunuyoruz. Biz içerde başka dışarda başka konuşup kapalı kapılar ardından iş yapanlara benzemeyiz. Millete rağmen başarı olmaz” diye konuştu.


Bölgenin Boğaz Kanunu’na girdiğine değinen Başkan Hilmi Türkmen, “Boğaz Kanunu’ndan kaynaklanan üç ana plan bölgemiz var. Birincisi ön görünüm, ikincisi geri görünüm, üçüncüsü etkilenme bölgesi dediğimiz bölgelerimiz var” dedi.


Başkan Hilmi Türkmen, bu üç ana plan bölgelerine giren yerleri; “Ön görünüm bölgesine giren bölge, Küplüce’den başlayıp aşağı Beylerbeyi’ne doğru olan sahil yolu. Geri görünüm bölgesi NATO yoluna kadar olan alan, etkilenme bölgesi ise sizin bu Yavuztürk Mahallesi başta olmak üzere NATO yolunun sağ tarafında olan bölge. Bu üç plan bölgesinde bizim yaptığımız çalışmalar iki bölgeyi ilgilendiriyor. Bunlar etkilenme ve geri görünüm bölgeleri” diye sıraladı.


30 Mart yerel seçimlerinde Yavuztürklüler’e verdikleri sözleri hatırlatan Başkan Türkmen, “Bu bölgenin imar problemini kesinlikle çözeceğiz diye sözümüz var. Bunun için 1 senedir çalışıyoruz. Bir takım yasal düzenlemeler de yaptık. En son 14 Mayıs’ta İBB Meclisi’nde karar çıkardık. Bu kararları bir inceleyin. Biz sizlere neler söyledik neler yaptık ve muhalefet partileri ne söyledi neler yaptı. Bu İBB’de çıkan karara gerek CHP gerekse MHP muhalefet edip ret oyu vermişlerdir. Ama biz Boğaz Bölgesi’nde bu iki partiye rağmen kentsel dönüşümü başlatıyoruz” diye konuştu.


Başkan Hilmi Türkmen’den sonra kürsüye gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci’de dönüşüm hakkında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.




Son An


Geri Dön