29 / 03 / 2024

Sultanahmet’te yıkılan BİK binasının temeli Binbirdirek Sarnıcı’na mı çıkıyor?

Sultanahmet’te yıkılan BİK binasının temeli Binbirdirek Sarnıcı’na mı çıkıyor?

BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı



Kurumun yıktığı Sultanahmet’teki binanın temeli tarihi Binbirdirek Sarnıcı’nda çıktı. Çivi dahi çıkılması yasak yapının nasıl yıkıldığı muamma. Esnaf alanın birilerine peşkeş çekileceği iddiasında… BİK, merkezini Cevizlibağ’a taşıdı ama her ay bu binaya kira ödeyerek zarar ediyor.


BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı. Ancak tarihi bina yıkıldı. Binanın temelleri tarihi Binbirdirek Sarnıcı’nda çıktı. Yeni bir bina inşa edilmesi bir yana, çivi dahi çakılması yasak olan bina için nasıl yıkım kararı alındığı ise belirsizliğini koruyor. Yani BİK binasını boşuna yıktı, altındaki sarnıç ise ‘yıkılıyor’… Altında çılgın partilerin verildiği tarihi sarnıcın etrafındaki esnaf ise buranın birilerine peşkeş çekileceği konusunda birleşiyor.


BİK, 1961’den bu yana hizmet verdiği Sultanahmet’teki binasından 2011’de taşındı. Genel Müdürlüğü’nü, Topkapı-Cevizlibağ’da bulunan eski Tercüman Gazetesi binasına götürdü.


DEVLETİN PARASI BOŞA GİDİYOR


5 Eylül 2011’den itibaren faaliyetlerini yeni adresinde sürdürmeye başlayan kurumun eski binasına dönme şansı artık bulunmuyor. Kendi binasına tadilat yapmak yerine tamamen yıkması ve kurumun kira ödeyerek zarar ettirilmesi ise dikkat çeken başka bir ayrıntı olarak öne çıkıyor.


Sözcü/ Bora ERDİN


Geri Dön