24 / 04 / 2024

Sultanbeyli Gölet projesinde sona gelindi!

Sultanbeyli Gölet projesinde sona gelindi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sultanbeyli Belediyesi' nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve de ilçenin vizyonuna önemli katkı sağlaması beklenen Avrupa Yakası Sultanbyeli Gölet Projesi' nde sona gelindi.



Sultanbeyli'de New York'taki Central Park ile Ankara'daki Göksu Parkı örnek alınarak, içerisinde futbol, basketbol ve voleybol sahaları, yürüyüş alanları, seyir terasları, çay bahçesi, restoran, parklar, süs havuzu ve su oyun alanları bulunan kentin en büyük Gölet Parkı yapıldı. İlçedeki mevcut gölet ıslah edilerek 140 dönümlük alana inşa edilen Gölet Park, 17 Mart'ta açılacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sultanbeyli Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve ilçenin vizyonuna önemli katkı sağlaması beklenen Gölet Projesi'nde sona gelindi. 


Gölet, Ankara'daki Göksu Parkı ile New York'taki yıllık ortalama 25 milyon ziyaretçisiyle adından söz ettiren Central Park benzeri olarak inşa edildi.


Yavuz Selim, Fatih, Orhangazi ve Hamidiye mahallelerinin ortasında bulunan göletin tamamlanmasıyla ilçe çekim merkezi haline gelecek. Park, sadece Sultanbeylilerin değil, çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların da önemli uğrak yeri olacak. Gölet, bölgenin istihdam ve ekonomisine de olumlu katkı sağlayacak. 


- 3200 ağaç ve 85 bin çalı dikildi


Çalışmalar çerçevesinde, Sultanbeyli'deki mevcut göletin suyu boşaltılarak, içerisi temizlendi, alt yapı ve sulama sistemleri tamamlandı. Gölet, parkın yüzde 42'sini oluşturuyor. 


Toplamda 140 bin metrekarelik alanın peyzaj düzenlemesi yapıldı. İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'nin yaptığı işlerin yüzde 95'i tamamlandı. 


Sultanbeyli Gölet Projesi'nde 3200 ağaç, 85 bin çalı, 300 bin mevsimlik çiçek, 150 bin lale dikildi.  Proje kapsamında toplam 55 bin metrekarelik alan yeşillendirildi, 7 çınar ağacı dikildi.


Gölet Projesi içinde 1 futbol, 2 basketbol ve 2 voleybol sahası ile 1 tenis kordu bulunuyor. Ayrıca, yürüyüş alanları, seyir terasları, çay bahçesi, restoran, parklar, süs havuzu ve su oyun alanları, sosyal tesis, çocuk oyun alanı, fitness alanı, tiyatro ve piknik alanı yer alıyor. Alan, engelli çocukların rahatça gezebilmeleri için tasarlandı.  


Sultanbeyli Gölet Parkı ile İstanbul'a 200 bin metrekarelik bir yeşil alan daha kazandırıldı. 


- Vatandaş da memnun


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla 2012 yılının mayıs ayında temeli atılan Gölet Projesi, 17 Mart'ta açılacak. 


Bölgede oturan vatandaşlar, Gölet Projesi'nin hayata geçirilmesinden çok memnun olduklarını dile getirdi.


Projenin ilçenin ekonomisine, istihdamına ve turizmine katkı sağlayacağını vurgulayan vatandaşlar, parkın çocukları için de rahat nefes alabilecekleri bir ortam olduğunu söyledi.


AA


Geri Dön