28 / 03 / 2024

Sultanbeyli Gölet, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri açıldı!

Sultanbeyli Gölet, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri açıldı!

Sultanbeyli Gölet, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri’nin açılışını gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli’yi çok güzel bir gelecek beklediğini söyledi.




Sultanbeyli Gölet, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri’nin açılışını gerçekleştiren Başkan Topbaş, Sultanbeyli’yi çok güzel bir gelecek beklediğini söyledi. 200 bin metrekarelik, bir çok farklı fonksiyonları olan bir gölet alanı ortaya çıkardıklarını kaydeden Topbaş, ayrıca Sultanbeyli’ye metro ve tapu müjdeleri de verdi.


Sultanbeyli Gölet, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri’nin açılışını gerçekleştiren Başkan Topbaş, Sultanbeyli’yi çok güzel bir gelecek beklediğini söyledi. 200 bin metrekarelik bir çok farklı fonksiyonları olan bir gölet alanı ortaya çıkardıklarını kaydeden Topbaş, ayrıca Sultanbeyli’ye metro ve tapu müjdeleri de verdi.


Sultanbeyli Gölet Çevre Düzenlemesi, Su Oyunları Gösteri Merkezi, Spor ve Sosyal Tesisleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle açıldı. Fatih Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Başkan Topbaş’ın yanı sıra Çekmeköy Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İBB Bürokratları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yaklaşık 50 bin vatandaş da katıldı.


Törende konuşan Başkan Topbaş, doğru yatırımlarla Sultanbeyli’yi çok güzel bir gelecek beklediğini söyledi. Ortaya koydukları projelerle Sultanbeyli’nin yaşam kalitesini yükselttiklerini ifade eden Topbaş, “Sultanbeyli konumu itibariyle geleceğe çok daha farklı bakıyor. Tem otoyolu üzerinde bulunuyor ve Sabiha Gökçen Havaalanı’na çok yakın. Böyle bir konumdaki ilçemizin inşallah planlı, düzenli, geleceği çok daha farklı olan bir Sultanbeyli’yi ortaya çıkaracağız” dedi.



Gölet’e ücretsiz ring otobüs seferler konulacak


Başkan Topbaş, Sultanbeyli’nin 25 yıllık hayali olan Gölet Parkı projesini hayata geçirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Toplamda 200 bin metrekareyi kapsayan bir gölet projesi. Çok farklı fonksiyonları da içeren bir proje. Sultanbeyli’nin nefes alacağı bir yer. Çok mükemmel oldu. Çocuklar spor yapacak, hanımlar buluşacak oturacak, beyefendiler gelip çayını kahvesini içecek. Nasıl bir haldeydi bu vadi, şu anda ne hale geldi siz gördünüz. Toplamda 31 Milyon TL yatırım yaptık buraya, yetişkin ağaçlar diktik. Ayrıca belirli saatlerde Gölet’in içindeki İBB Sosyal Tesisleri’nden karşı tarafa ring otobüs seferleri konulacak. Bu otobüsler tamamen ücretsiz olacak.”


Sultanbeyli Metrosu 2019 öncesi tamamlanacak


Sultanbeyli’ne metro müjdesi de veren Başkan Topbaş, 2019 sonrası planladıkları metro hattının yeni planlama ile 2019 yılına kadar bitirileceğini söyledi. “İstanbul’da en ağırlıklı yatırımlarımız ulaşım ile ilgili” diyen Kadir Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Otobüsleri yeniledik. İkaruslardan kurtulduk, klimalı konforlu otobüsler koyduk. Sultanbeyli’de trafiği merkezde yer altına aldık trafiği rahatlattık. Sultanbeyli Merkez Camii’nin etrafında altı otopark üstü meydan ve camii projesini de yapacağız. Sultanbeyli de metro istiyor. Sultanbeyli metrosunu biz 2019 sonrasında programa alacaktık. Ancak Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin çok ısrar etti, 2019 sonrasını bekleyemeyiz dedi. Ekibimize bunu bir çalışın, sonra söyleyeceğimiz söz yerde kalmasın söz namustur dedik. Ekibimiz bir çalışma yaptı. 400 kilometre raylı sistem şu anda 430 kilometreye çıktı. İşte bu 6.5 kilometresi buradaki ilaveden dolayı oluyor. Madenler mevkiinden Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli,  Sabiha Gökçen’e ilave hatla inşallah buraya özellikle; Madenler’den, Samandıra’dan, Merkez’e gelecek bir metroyu, 2019 yılına yetiştireceğiz. Sultanbeyli’ye geldiğinizde burada bir metro olabileceğini düşünebilir miydiniz? İstanbul’un istediğiniz noktalarına hatta Marmaray’la hızlı trene oradan istediğiniz yere gidebileceksiniz. Biz proje adamıyız. Derdimiz sevdamız insanımıza hizmet etmek.”


Sultanbeyli’nin tapu sorunu çözülüyor


Sultanbeyli’nin tapu sorununun da çözüleceğini ifade eden Topbaş kısa süre içinde vatandaşlara tapularının dağıtılacağını kaydetti. Bu konuda Ankara’da kendilerinin de katıldıkları çalışmalar yapıldığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konu ile özel olarak ilgilendiğini belirten Topbaş, “Yakın bir tarihte tapularınızı alacaksınız inşallah. Çok ciddi fedakarlıklar yaptı devletimiz. Başka firmalarla takaslar yaparak buradaki arazileri aldı ve size halkımıza tapuları vermek üzere bir karar çıktı” dedi.


Sultanbeyli Gölet Parkı Özellikleri: 

Gölet ve Su Gösterileri: 36 bin metrekare 

Sosyal Tesis: 2 bin 10 metrekare

Amfi: 3 bin kişilik (3 adet)

Spor Sahaları: 5 bin 800 metrekare

Fitness Alanı: 560 metrekare

Gölet üstü Ahşap Seyir Terası: 2 bin 350 metrekare

Yaprak Güneşlenme Parkı: 25 Adet

Pergola: 32 adet

Çocuk Oyun Alanı: 6 bin 350 metrekare

Piknik Alanı: 3 bin 500 metrekare

Çim Alan: 55 bin metrekare 

Skate Park

Su Parkı

Çocuk Oyun Parkları

Çalı: 120 bin adet 

Ağaç: 4 bin 100 adet

Mevsimlik Çiçek: 800 bin adet 

Lale: 200 bin adet

Yollar: 16 bin 500 metrekare 


İBB



Geri Dön