29 / 03 / 2024

Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren Metro Hattı güzergahı belli oldu!

Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren Metro Hattı güzergahı belli oldu!

Sultanbeyli-Kurtköy YHT Metro İstasyonu güzergahı belli oldu. 320 milyon TL'ye mal olması beklenen Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı projesi için başvuru yapıldı...




 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafıdan yapılacak olan Sultanbeyli - Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı için resmi başvuru bakanlığa yapıldı. Proje 320 milyon TL'ye mal olacak.


Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı Projesi, halen inşaatı devam eden Üsküdar – Dudullu – Çekmeköy Metro Hattı'nı Sarıgazi – Sancaktepe – Sultanbeyli yönünde uzatmak amacıyla, proje ve fizibilite çalışmaları tamamlanmış bulunan metro hattını, Sultanbeyli‟den Kurtköy Hızlı Tren İstasyonuna uzatmak üzere planlandı.


Ayrıca planlanan proje kapsamında mevcut Kadıköy – Kartal – Kaynarca Merkez hattı ile yapımı devam eden Kaynarca Merkez - Sabiha Gökçen ve proje ihalesi yapılacak olan Sabiha Gökçen – Kurtköy Hızlı Tren Ġstasyonu Hatlarına ait araçlar için depo alanı da yer alacak.


Planlanan hat ilavesinin tamamlanması ile Üsküdar- Çekmeköy- Sultanbeyli - Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu hattı, Kurtköy İstasyonunda Yüksek Hızlı Tren Hattı ile ve yine gelecekte imalatı tamamlanacak olan Sabiha Gökçen Havalimanı - Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu hattı vasıtası ile  Marmaray  ve Kadıköy - Kartal -Tuzla Metro Hattı ile de entegre olacak.


Sultanbeyli – Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı proje güzergahı Sultanbeyli İstasyonundan başlayarak Kurtköy Hızlı Tren İstasyonunda son bulacak. Hattın toplam uzunluğu yaklaşık olarak 5,35 kilometre. 


Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren Metro Hattı güzergahı belli oldu!


Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı durakları;


- Gölet

- Akşemsettin

- Fuar Alanı

- Kurtköy Hızlı Tren




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Haber Sultanbeyli Belediyesi'nde şu şekilde yer aldı;


Sultanbeyli-Kurtköy Hızlı Tren İstasyonu Metro Hattı için bakanlığa resmi başvuru yapıldı. 320 milyon TL'ye mal olacak proje tamamlandığında Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nı Sarıgazi-Sancaktepe-Sultanbeyli yönünde uzatacak. Planlanan hat ilavesinin tamamlanması ile Üsküdar-Çekmeköy-Sultanbeyli-Kurtköy hattı, Kurtköy istasyonunda yüksek hızlı tren ile Marmaray ve Kadıköy-Kartal-Tuzla metro hattına entegre olacak. Sultanbeyli-Kurtköy hızlı tren proje güzergahı Sultanbeyli’den başlayıp Kurtköy'de son bulacak. Hat toplamda 5.35 kilometre uzunluğunda olacak.


Sultanbeyli-Kurtköy hızlı tren istasyonu metro hattı yapımı devam eden Çekmeköy-Sultanbeyli hattının son istasyonu olan Sultanbeyli'ye ek olarak yapılacak. Sultanbeyli-Kurtköy hızlı tren istasyonu metro hattı 4 istasyondan oluşacak.



Sultanbeyli Belediyesi



Geri Dön