29 / 03 / 2024

Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle Kayseri, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlanacak!

Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle Kayseri, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlanacak!

Başbakan Erdoğan: "Biliyorum sizler de şimdi yüksek hızlı tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle, Kayseri'yi şu anda yapımı devam eden Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlama kararını aldık." dedi



Başbakan Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan 700 dönüm üzerine kurulu, 10 ayrı etkinliğin aynı anda yapılabileceği Anadolu Harikalar Diyarında düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına, "Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerine olsun ey Kayseri, seni yürekten selamlıyorum" diyerek başladı ve Kayseri'nin ilçelerini tek tek sayarak oralarda yaşayan vatandaşlara selamlarını söyledi. 


Bugüne kadar Kayseri'ye mahc olmadıklarını, bundan sonra da mahcup olmayacaklarını, 12 yıldır olduğu gibi bundan sonra da gece gündüz çalışarak Kayseri'ye hizmet edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Artık sadece Kayseri'nin merkezinde olan bir büyükşehir belediyesi yok. Şimdi Kayseri'nin mülki sınırlarını kapsayacak şekilde büyükşehir belediyemiz, hizmetleriyle inşallah oralara ulaşacak. Bizler merkezi yönetim olarak her zaman yanınızda olduk, bundan sonra da olacağız. Çünkü Kayseri Orta Anadolu'da bizim adeta taçlandırılmış ilimiz. Daha önce Kayseri'nin 16 ilçesinin 11'inde vardık, şimdi sayı 12'ye çıktı, hem büyükşehir hem 12 ilçemizde yerel hizmetlerimizle 16 ilçemizle hükümet yatırımlarımızla Kayseri'yi desteklemeye, Kayseri'yi imar etmeye, inşallah yeniden inşa etmeye devam edeceğiz. Sizlere hem teşekkür etmek hem de Kayseri ve ilçelerindeki tamamlanan yatırımlarımızı resmi olarak açmak için buradayız."


Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanlığının Talas'ta emniyet müdürlüğü binasını tamamladığını, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Kayseri ile Yenifakılı arasındaki 90 kilometre demiryolu hattını tamamladığını ve açılışlarının bugün gerçekleştirildiğini ifade ederek, Milli Eğitim Bakanlığının anaokul, ilkokul, ortaokul, anadolu lisesi, spor salonu, pansiyon ve derslikten oluşan 28 trilyon liralık 18 farklı hizmetinin de resmen açıldığını kaydetti. 


Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 380 trilyon liraya tamamladığı 15, Melikgazi Belediyesinin 2 ve İncesu Belediyesinin 4 ayrı yatırımının da hizmete girdiğini belirten Başbakan Erdoğan, özel sektör tarafından tamamlanan 90 trilyon liralık taşyünü üretim tesisi ve Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesindeki 6 farklı tesisin açılışının yapılacağını, bugün 598 trilyon yatırım bedeline sahip 72 farklı tesisi hizmete aldıklarını söyledi. 


Başbakan Erdoğan, 12 yılda Kayseri'ye merkezi yönetim olarak 10 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, bakanlıkların yaptığı yatırımları, yatırım bedellerini sayarak tek tek anlattı. Erdoğan, "Şimdi hız kesmeden, durmadan duraklamadan bu yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Biliyorum, sizler de şimdi Yüksek Hızlı Tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Projesi ile Kayseri'yi şu anda yapımı devam eden Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattına bağlama kararını aldık. Etüt projesi, yatırım programındaydı, yapıp projesini de yatırım programına alma talimatını verdim. Bu kadim Selçuklu kentini de Sivas, Ankara, Eskişehir, Konya, Bursa ve İstanbul ile hızlı tren üzerinden birbiriyle buluşturacağız" diye konuştu.


AA


Geri Dön