24 / 04 / 2024

Kayseri Yerköy hızlı tren projesi

Kayseri Yerköy hızlı tren projesi

Başbakan Erdoğan: "Biliyorum sizler de şimdi yüksek hızlı tren istiyorsunuz. Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle, Kayseri'yi şu anda yapımı devam eden Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlama kararını aldık." dedi

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

Kayseri-Ankara hızlı tren hattı projesi için kredi görüşmeleri tamamlanıyor!

Kayseri Ankara arasında hızlı tren hattı projesine yönelik açıklamaya yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, projeye yönelik açıklamalarda bulundu.

Yozgat'ta hızlı tren inşaatları meclis gündeminde!

Ankara-Yozgat-Sivas ve Yerköy-Kayseri hızlı tren projeleri ile Yozgat Bozok Havaalanı inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde hedef 2023!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili konuştu. Turhan, ''Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023" dedi.

Cahit Turhan: Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde hedefimiz 2023!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'yle ilgili olarak, "Net bir tarih yok, ihale hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl projesi tamamlanıp bittiğinde, netleştiğinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. İnşallah hedefimiz 2023" dedi. 

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nin güzergah değişimi TBMM'de!

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi'nde belirtilen güzergahın değiştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHPli Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın ihalesi 2019'da!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 142 kilometre uzunluğundaki Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili olarak, "Proje çalışmalarımız tamamlandı. 2019 yılı içerisinde finansman teminini müteakip ihalesine çıkılacaktır." dedi.

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde son durum!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Mahmut Sabah bugünkü yazısında Ankara-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Ankara-Aksaray-Adana yüksek hızlı tren projesi TBMM'de!

Ankara-Aksaray-Adana ve Antalya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projeleri mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Niğde'den yüksek hızlı tren geçecek mi?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Antalya-Kayseri, Adana-Ankara arasında projelendirilen yüksek hızlı trenin Niğde Merkez ilçeden geçmesi yönünde bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Konya-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Konya-Aksaray- Nevşehir- Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. Gürer, sorularının Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kayseri Yerköy hızlı tren projesi Haberi

Kayseri Yerköy hızlı tren projesi

Başbakan Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan 700 dönüm üzerine kurulu, 10 ayrı etkinliğin aynı anda yapılabileceği Anadolu Harikalar Diyarında düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasına, "Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi üzerine olsun ey Kayseri, seni yürekten selamlıyorum" diyerek başladı ve Kayseri'nin ilçelerini tek tek sayarak oralarda yaşayan vatandaşlara selamlarını söyledi. 


Bugüne kadar Kayseri'ye mahc olmadıklarını, bundan sonra da mahcup olmayacaklarını, 12 yıldır olduğu gibi bundan sonra da gece gündüz çalışarak Kayseri'ye hizmet edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:


"Artık sadece Kayseri'nin merkezinde olan bir büyükşehir belediyesi yok. Şimdi Kayseri'nin mülki sınırlarını kapsayacak şekilde büyükşehir belediyemiz, hizmetleriyle inşallah oralara ulaşacak. Bizler merkezi yönetim olarak her zaman yanınızda olduk, bundan sonra da olacağız. Çünkü Kayseri Orta Anadolu'da bizim adeta taçlandırılmış ilimiz. Daha önce...