27 / 04 / 2024

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM'de!

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesi mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, projeye ilişkin soru önergesi hazırladı..



Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı treni TBMM de!

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı tren projesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

 

2 sorusuna yanıt arayan Gürer sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Gürer'in soruları

 

1- Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Demiryolu gidiş-geliş olmak üzere 2 ayrı hat halinde ve yüksek hızlı tren standartlarında projelendirilen yatırım hangi tarihte başlayacaktır?

 

2- 2014 yılında ÇED Raporu onaylanan projenin inşaat süreci uygulama projelerinin tamamlanması ile Antalya ilinin Döşemealtı, Kepez, Aksu, Serik, Manavgat, Akseki ve Ibradi ilçelerinden Konya ilinin Seydişehir, Meram ve Kararat ilçelerinden, Aksaray ilinin Merkez ilçe, Gülağaç ve Eskil ilçelerinden, Nevşehir ilinin Merkez ilçe, Acıgöl, Avanos ilçesi ve Ürgüp ilçelerinden ve Kayseri ilinin İncesı ilçesinden geçmesi planlanan yatırım ne zaman tamamlanacaktır?


Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Treni başlıyor!
 


Geri Dön