19 / 04 / 2024

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.



İstanbul'un su havzalarından biriyken ormanları ve doğal dokusuyla halkın hizmetine sunulan Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak. Yılda 2.5 milyon kişinin aileleriyle birlikte piknik amacıyla geldiği kent ormanının devamı niteliğindeki alan da botanik parka dönüştürülecek.

Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sultangazi Belediyesi işbirliğiyle yapılacak proje kapsamında, 38 dönüm yeşil alan, futbol sahası, basketbol sahası, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yer alacak. 

2010'da 820 dönüm olarak ilk etabı yapılan kent ormanı toplam bin 620 dönümden meydana geliyor. Halktan yoğun ilgi görünce çevredeki atıl alanların da kent ormanına dahil edilmesi kararlaştırıldı. Hacı Bektaş Veli ve Mimar Sinan isimleri verilen kent ormanları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından örnek proje seçildi. Projeyle Atıl bölgelere hafriyat dökülmesinin de önüne geçilecek.

Temmuz 2018'de yapımına başlanacak proje, 6 ay içinde tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulacak.


Geri Dön