25 / 04 / 2024

Sultanhanı Kervansarayına turist ilgisi!

Sultanhanı Kervansarayına turist ilgisi!

Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nı, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Kervansaray Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmış.




Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nı, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.


Sultanhanı belde Belediye Başkanı Fahri Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultanhanı Kervansarayı'nın 1229 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırıldığını, günümüze ulaşan dünyadaki en büyük kervansaray olduğunu söyledi.


Kervansarayların ortalama her 20 kilometreye bir yapıldığını belirten Solak, "Selçuklular için İpek Yolu üzerindeki en büyük ve en önemli kervansaray Sultanhanı'dır. Sultanhanı, aynı zamanda Selçuklulara başkentlik yapan Konya'ya da kale vazifesi görmüştür" dedi.


Kervansarayın 5 bin metrekarelik alanı kapladığını dile getiren Solak, şunları kaydetti:


"Yazlık ve kışlık bölümü bulunan Sultanhanı Kervansarayı'nın, dış ve iç kapısı mermerden yapılırken, bu özelliği ile diğer kervansaraylardan ayrılır. 3 gün yeme içmenin bedava olduğu kervansarayda bütün yük hayvanları, insanların tüm malzemeleri güvence altına alınmış, dünyada ilk sigorta sistemi burada başlamıştır. Her ihtiyacın düşünüldüğü kervansarayın hamamı, camisi bulunmaktadır."


Yerli ve yabancı turistlerin Kapadokya turlarında kervansarayları da mutlaka ziyaret ettiğini vurgulayan Solak, "Antalya ve  İzmir  yönünden Kapadokya'ya gelen yerli ve yabancı turistler, Sultanhanı Kervansarayı'nı mutlaka ziyaret ediyorlar" diye konuştu.


Solak, turistlerin Sultanhanı'na hayran kaldıklarını ifade ederek, "Bu yılın ilk 7 ayında Sultanhanı Kervansarayı'nı yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Dünyanın dört bir tarafından gelen turistler, hayranlıkla kervansarayı geziyorlar" ifadelerini kullandı.


Sultanhanı Kervansarayı'nı Vakıflar Genel Müdürlüğünden, 29 yıllığına kiraladıklarına işaret eden Solak, hazırladıkları projenin uygulanmasının ardından yılda 1 milyon turist hedeflediklerini aktardı. 



Zafer 


Geri Dön