24 / 04 / 2024

Sunay Akın 'dan Altınok Öz'e ziyaret!

Sunay Akın 'dan Altınok Öz'e ziyaret!

Şair Sunay Akın, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Başkan Altınok Öz, Akın'a, Kartal’da hayata geçirilen projeleri ve kültür-sanata verdiği önemi anlattı.



Sunay Akın'a, Yakacık’ta harabeden dönüştürülüp restore edilerek 'Masal Müzesi' olarak düzenlenecek binayı ve bittiğinde Türkiye’ye örnek olacak, içinde birçok kültürel faaliyetin gerçekleştirileceği Havuz Sokak Yanı Parkı'nı gezdiren Başkan Altınok Öz, her iki proje hakkında Akın'a bilgi verdi. Türkiye’nin ilk oyuncak müzesini kuran, Dünya ve Türkiye’de çok sayıda kültürel etkinliğe katılan Akın, gezi sırasında 'Masal Müzesi' ve Havuz Sokak Yanı Parkı içinde gerçekleştirilecek görsel ve kültürel faaliyetlerle ilgili düşüncelerini paylaştı. Geziye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan ve Nuran Keriş de katıldı.


Akın'la sohbeti sırasında Başkan Altınok Öz, “Kültür-sanat, sosyal demokratların olmazsa olmazıdır. Ayrıca sanatçı dostlarımızın fikirleri bizim için çok önemlidir. Bir toplum ve bir ülke, kültür ve sanatıyla kalkınabilir. Kültür ve sanat konusundaki projeler bizim önceliğimizdir” dedi. Sunay Akın ise Başkan Altınok Öz’ü Kartalda gerçekleştirdiği ve devam eden başarılı projeleri için tebrik etti, kültüre ve sanata verdiği destekten ve insan odaklı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 


Kartal Belediyesi 


Geri Dön