19 / 04 / 2024

Sur-i Sultani bölgesi 'Müze Kent' oluyor

Sur-i Sultani bölgesi 'Müze Kent' oluyor

Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve Sirkeci Garı'nı da içine alan tarihi yarımada bölgesini "Müze Kent" yapma çalışmaları hızlandı



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'un "Sur-i Sultani" olarak bilinen; Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve Sirkeci Garı'nı da içine alan tarihi yarımada bölgesini "Müze Kent" yapma çalışmalarının hızlandırıldığını açıkladı. Bu yönüyle tarihi Topkapı Sarayı içindeki "Deri ve Zührevi Hastalıklar Hastanesi" de boşaltıldı.

'BUTİK OTEL YAPACAĞIZ'
Bakan Günay, "Sağlık Bakanlığı ile istişarede bulunarak o hastaneyi boşalttık. Şimdi bir butik otel haline getirmeye çalışıyoruz. İstanbul'un doğal ve tarihsel güzelliğini göstermek için bir adım olacak" dedi. Çeşitli bakanlık ve kurumların elindeki turizme hizmet verebilecek tesisleri istediklerini kaydeden Günay, şöyle konuştu: "Turizm açısından son derece verimli kullanılabilecek yerlerde devlet daireleri, misafirhaneler, okullar, askeri liseler, tersaneler yapılmış. Türkiye turizmi açısından altın değerindeki bu yerleri daha verimli hale nasıl getirebiliriz diye bir envanter çalışması yapıyoruz. İstanbul'la ilgili olanı bu ayın sonuna kadar çıkarılmış olacak. İstanbul'un daha fazla kültür ve sanat mekânına ihtiyacı var. Türkiye'nin de öyle. Biz, geçmiş yıllarda okul, tersane haline getirilen binaları, otel, butik otel yapmayı düşünüyoruz. İstanbul'un doğal ve tarihi güzelliğini daha da ön plana çıkarmak için bunlar bir ön adım olacak."
Zafer ŞAHİN/Sabah


Geri Dön