25 / 04 / 2024

Sur TOKİ Konutları için kura çekimi yapıldı!

Sur TOKİ Konutları için kura çekimi yapıldı!

Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. 




Diyarbakır Sur'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Sur ilçesinde terör mağduru aileler için yaptırılan konutlar için kura çekimi yapıldı. Sur'un Üçkuyular bölgesinde ilk etapta inşaat çalışmaları tamamlanan 238 konut için Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bilgin, terör mağdurları için bakanlığın Çölgüzeli ve Üçkuyular bölgesinde TOKİ aracılığıyla 5 bin 637 konut yaptığını belirterek, bunlardan 795'inin tamamlandığını açıkladı. 

 

"Mimariye uygun bin 500 konut yapılacak"
Bilgin, şöyle konuştu: "Konutların tamamı 2 ay içerisinde tamamlanacak. Bunların niteliği ve mevkisi de çok iyi. Bakanlık olarak ayrıca Sur ilçesinde örnek 44 konut yaptık. Burada etap halinde yöresel mimariye uygun bin 500 konut yapılacak. Bin 300 hak sahibi bedelini istedi, onlara da ödeme yaptık. Burada sadece konut yapmıyoruz, kenti turizm merkezi haline dönüştürüyoruz."


 


Geri Dön