25 / 04 / 2024

Sur Yapı, Bursa’da 1.3 milyar liralık dev projeye imza atıyor!

Sur Yapı, Bursa’da 1.3 milyar liralık dev projeye imza atıyor!

Sur Yapı, Bursa’nın en büyük rezidans ve alışveriş merkezi projesi ‘Marka’yı hayata geçiriyor. Projede home ofis fiyatları 330 bin ile 1.869 bin liradan satılıyor.



Çeyrek asırdan bu yana yönetim ve iş merkezleri, endüstriyel tesisler, villa, konut, rezidans, alışveriş merkezi gibi farklı formlarda yaşam alanları üreten Sur Yapı, Bursa’nın en büyük rezidans ve alışveriş merkezi projesine imza atıyor. 


Sur Yapı ve Ekart Tekstil işbirliği ile hayata geçirilecek olan Sur Yapı Marka Rezidans ve Alışveriş Merkezi Bursa’nın Nilüfer ilçesinde hayat buluyor. Uludağ manzaralı dairelerden oluşan projede, 26 ve 21 katlı iki kule ve 14 katlı bir home ofis bloğu yer alıyor. Kulelerin alt bölümünde dört katlı bir alışveriş merkezinin bulunacağı proje, 1.3 milyar TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor. 316 lüks rezidans dairesi ve home ofis’in yer aldığı proje ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacak. Alışveriş merkezinin ve rezidansların 2016 yılında tamamlanması planlanıyor.


Hedef Körfez yatırımcısı


Projenin tanıtım toplantısında konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Marka Rezidans ve Alışveriş Merkezi’nin 26 ve 21 katlı iki kule ve 14 katlı bir home ofis bloğundan meydana geldiğini söyledi. Elmas “Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi, Bursa’da henüz mağazası bulunmayan dünyaca ünlü markalara da ev sahipliği yapacak. Projenin sadece Bursa’da değil Marmara Bölgesi’nde de bir çekim noktası haline geleceğine inanıyoruz. Projenin çevre illerden ve Körfez ülkelerinden hem alışveriş hem de yatırımcı olarak yoğun talep alacağını düşünüyoruz. Bugün satışına başlanan kuleler ve home ofis bloklarının fiyatları 330 bin TL ile 1.869 bin TL arasında değişiyor. Lansman dönemi özelinde bu fiyatlar üzerinden yüzde 10 indirim yapılıyor” diye konuştu.


Ece Türkiye yönetecek


Sur Yapı yeni projenin optimizasyonu, kiralama ve yönetim süreçlerini yönetmesi için Ece Türkiye ile işbirliği yaptı. Ece Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Yönetimimiz altındaki 196 alışveriş merkezi ile 50 yıla yaklaşan tecrübemizi ve Türkiye pazarındaki 14 yıllık bilgi birikimimizi bu projelere aktararak önemli katma değer yaratacağımıza inanıyoruz. Bu işbirliği, Türk perakende sektörü için de önemli bir mihenk taşı olacak. Sur Yapı ailesiyle nice başarılara imza atabilmeyi dileriz.”


Yeni projeler yolda


Sur Yapı ve Hayat Holding işbirliği ile nisan ayında lansmanı yapılan ve inşaatına başlanan AXİS İstanbul ise 550 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek. Toplam inşaat alanı 125 bin m² olan AXİS İstanbul, 60 bin m² kiralanabilir alan ve 27 bin m² ofis alanına sahip. Öte yandan alışveriş merkezi yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Altan Elmas, İzmir’de ruhsat almak üzere oldukları bir yatırımın da lansmanına hazırlandıklarını anlattı. Elmas, bu projenin Torunlar ve Hayat Holding’le birlikte hayata geçirilecek karma bir proje olduğunu söyledi.


Star


Geri Dön