29 / 03 / 2024

Yapı Kredi'ye 1.3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi!

Yapı Kredi'ye 1.3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi!

Yapı Kredi 1.3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. İhracatın finansmanında kullanılacak 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi, 340 milyon dolar ve 760.75 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi.




Yapı Kredi, 17 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 1.3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. İhracatın finansmanında kullanılacak 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi, 340 milyon dolar ve 760.75 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden temin edildi. Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti euribor/libor + yüzde 0,90 olarak belirlendi. Yapı Kredi böylece, Ekim 2013’de sağladığı sendikasyon kredisini yüzde 100’ün üzerinde yenileyerek, uluslararası piyasalarda sahip olduğu güveni bir kez daha teyit etmiş oldu.


Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesinde istikrarlı ve başarılı bir performans sergilediklerini kaydetti. Bu çeşitlendirmenin Yapı Kredi için temel stratejik önceliklerden biri olduğunu dile getiren Açıkalın, “ABD Merkez Bankası’nın (FED) faizleri artıracağı beklentisinin olduğu bu süreçte bankamızın yüzde 100’ün üzerinde yenilemiş olduğu kredide, Türkiye’nin güçlü bütçe dinamiklerinin büyük payı bulunuyor. Aynı zamanda Yapı Kredi olarak sergilediğimiz yüksek performans, güçlü mali duruş ve geniş muhabir ilişkileri ağı da bu başarıda elbette büyük rol oynadı. 70. Yılımızı kutlarken başlattığımız, 2020 yılı için belirlediğimiz ’Tartışmasız Liderlik‘ hedefi doğrultusunda finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi bizler için büyük önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.


Sendikasyonun düzenleyiciliğini Bank of America Merrill Lynch, kredinin aracılığını ise UniCredit Bank AG üstlendi.



Dünya




Geri Dön