25 / 04 / 2024

Sur'da görenlerin inanamadığı villa yıkılacak!

Sur'da görenlerin inanamadığı villa yıkılacak!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 14 katlı plazanın çatı katına inşa edilen iki katlı villa görenleri hayerete düşürüyor. Kaçak olduğu anlaşılan yapılar hakkında yıkım kararı verildi.



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 14 katlı bir plazanın çatısına inşa edilen 2 katlı villa görenleri hayrete düşürüyor. Eve görenler şaşkınlığını gizleyemezken, binanın fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. 

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre, Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden olan Gazi Caddesi üzerinde bulunan plaza Diyarbakır'ın tanınmış işadamlarından Diyarbakır Spor Eski̇ Başkanı Abdurahman Yakut’a ai̇t.

Plaza binasının üstünde bulunan kaçak yapılar için Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu harekete geçti. Konu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Sur Belediyesi ile Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na bildirildi. Gereğinin yapılmasını isteyen Mimarlar Odası'na belediyeden yanıt geldi.

Sur Belediyesi Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu, imara aykırı yapı için yıkım ve para cezası kararı aldı. Yapının durumuna ilişkin "3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddeleri gereğince Belediyemizce yıkım kararı ve para cezası uygulanmış olup gerekli işlemler devam etmektedir." açıklamaları yapıldı.
 


Geri Dön