25 / 04 / 2024

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nin restorasyonu bitti!

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nin restorasyonu bitti!

Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde bir yıldan bu yana sürdürülen restorasyon çalışması tamamlandı



Ermeniler için Anadolu'nun ilk kilisesi kabul edilen Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde bir yıldan bu yana sürdürülen restorasyon çalışması tamamlandı. 
 
Türkiye ile Ermenistan arasında 11 Ekim'de imzalanan barış protokolünden yaklaşık bir ay sonra ibadete açılan kilisede 7 Kasım günü takdis töreni yapılacak. Ardından 'ilk badarak' (pazar ayini) gerçekleştirilecek. 1191'de inşa edilen kilise, Orta Anadolu'daki tek açık Ermeni ibadethanesi.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi hizmete açılıyor!

Türkiye Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin restorasyonunu tamamlayarak haftaya hizmete açacak

Türkiye, 2007'de 1.5 milyon dolar harcayarak restore ettiği Akdamar Kilisesi'nden sonra bu yıl da Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin restorasyonunu tamamlayarak haftaya hizmete açıyor.

Surp Krikor Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Zadik Toker, açılış törenine tüm Kayseri halkını davet etti.  Toker, şunları söyledi: "Kilisemiz, Ermenilerin Anadolu'da bilinen ilk kilisesi olması dolayısıyla bizim için çok önemli. Bazı bölümlerini 1996'da restore edilen kilisenin, yıpranan motifleri ve resimleri aslına uygun  Müze Müdürlüğü denetiminde restore edildi."

Tarihi kilisede 7 Kasım'da yapılacak takdis törenini ve 8 Kasım'da yapılacak ayini Ermeni Patriği vekili Arom Ateşyan yönetecek.
Star


Geri Dön