18 / 04 / 2024

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapanlara 10 yıla kadar ceza! Bunu sakın yapmayın!

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapanlara 10 yıla kadar ceza! Bunu sakın yapmayın!

Trafikte gelin ve damattan zorla para isteyen gençler, düğün arabasının geçişini engelleyerek bazen fiziksel saldırıda bile bulunuyor. Düğün sahiplerini canından bezdiren bu duruma neden olanlara 'yağma' suçundan 10 seneye kadar hapis cezası veriliyor. İşte detaylar...



Avukat Emir Akpınar, trafikte sürekli karşılaşılan düğün konvoyunun önünü keserek bahşiş istenmesinin örf ve adet hukuku kapsamında olduğunu fakat şahısların eylemi devam ettirdiği taktirde nitelikli yağma suçunun oluşabileceğini söyledi.

"FİZİKSEL MÜDAHALEYLE BAHŞİŞ İSTEMEK SUÇ TEŞKİL EDER"

Yağma suçu işleyenlerin 6 ila 10 sene arasında hapis cezasıyla cezalandırıldığını belirten Akpınar, şunları söyledi:

"Yağma suçu Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)148’inci maddesinde düzenlenmiştir. Bir başkasına kendisinin ya da yakınlarının hayatına vücut ya da cinsel dokunulmazlığına yönelik bir saldırı gerçekleştireceğinden veya mal varlığı itibarıyla büyük bir zarara uğratacağından bahisle tehdit ederek ya da cebir kullanarak bir malı teslime ya da malına alınmasına karşı koymamaya mecbur kılan kişi 6 seneden 10 seneye kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapanlara 10 yıla kadar ceza! Bunu sakın yapmayın!

Cebir veya tehdit kullanılarak mağdurun kendisini ya da başkasını borç altına sokabilecek bir senedi ya da var olan bir senedin hükümsüz kaldığını açıklayan bir vesikayı vermeye, söz konusu bir senedin alınmasına karşı koymamaya, ileride böyle bir senet durumuna getirilebilecek bir kağıdı imzalamaya ya da var olan bir senedi imha etmeye ya da imhasına karşı koymamaya mecbur edilmesi durumunda da aynı ceza verilir. Mağdurun herhangi bir vasıtayla kendisini bilmeyecek ve savunamayacak duruma getirilmesi de yağma suçunda cebir sayılır.

İşte detaylar...


Geri Dön