25 / 04 / 2024

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapanlara 10 yıla kadar ceza! Bunu sakın yapmayın!

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapanlara 10 yıla kadar ceza! Bunu sakın yapmayın!

Trafikte gelin ve damattan zorla para isteyen gençler, düğün arabasının geçişini engelleyerek bazen fiziksel saldırıda bile bulunuyor. Düğün sahiplerini canından bezdiren bu duruma neden olanlara 'yağma' suçundan 10 seneye kadar hapis cezası veriliyor. İşte detaylar...



Nitelikli yağma suçunda; yağma suçunun silahla kişinin kendisini tanınmayacak bir duruma koymak suretiyle birden fazla kişi tarafından birlikte yol kesmek suretiyle ya da konutta, iş yerinde ya da bunların eklentilerinde beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak halde bulunan kişiye karşı var olan varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten faydalanarak suç örgütüne fayda sağlamak maksadıyla gece vaktinde işlenmesi halinde fail hakkında 10 seneden 15 seneye kadar hapis cezasına hükmolunur.

Yağma suçunun işlenmesi esnasında kasten yaralama suçunun işlenmesi nedeniyle ağırlaşmış hallerin gerçekleşmesi durumunda aynı zamanda kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır."

Sürücüler dikkat! Trafikte bunu yapanlara 10 yıla kadar ceza! Bunu sakın yapmayın!

"DÜĞÜN KONVOYUNDAN ZORLA BAHŞİŞ İSTEYENLER 'YAĞMA' SUÇU İŞLİYOR"

Trafikte sürekli görülen düğün konvoyunun önünün kesilerek bahşiş istenmesinin örf adet hukukunda yeri olduğunu fakat sadıç ve damadın talebi kabul etmemesiyle birlikte eylemde ısrar edilmesinin nitelikli yağma suçunu oluşturabileceğini vurgulayan Avukat Emir Akpınar, şunları söyledi:

"Düğün konvoylarının, gelin arabalarının önünü keserek bahşiş talep edilmesi ülkemizde sıklıkla yaşanan gelenek, adet hukukunda yeri olan bir durumdur.

Fakat bahşiş talebinde bulunan kimselerin bahşişi alabilmek adına gelin arabasında bulunan sağdıç, gelin, damat gibi kimselere karşı son zamanlarda cebir, tehdit uygulandığını görmekteyiz.

Bunu da yol kesmek suretiyle yaptıkları için yaptıkları eylemlerin nitelikli yağma suçuna vücut verebileceğini öngörüyoruz.

Sonuçta gelin arabasının önünün kesildiği zamanda, örf ve adet hukuku çerçevesinde herhangi bir mahsur olmamanın yanında devam eden eylemlerde bahşiş talebinin gelin, damat, sadıç tarafından kabul edilmemesi halinde bahşiş isteyen kimseler eylemlerine devam etmemelidir.

Devam etmeleri halinde nitelikli yağma suçuna vücut vereceklerdir."

Aile Bakanı Derya Yanık peş peşe açıkladı! Başvuran herkese 4.300 bin TL destek ödemesi! Süresi dolmadan başvurun!

Aile Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi müjdesi daha! Başvuran herkese çıkıyor! Bu parayı hemen alın!

İŞKUR birçok şehirdeki şehir hastanelerine rekor sayıda personel alımı yapacak! İlkokul mezunu olmak yeterli!


Geri Dön